Üzlet

Ott van, csak nem hatékony. Milliárdokat buknak a középvállalatok új technológiák nélkül

Forbes
2017. augusztus 31. 1 perc olvasás

Az új technológiák nem megfelelő telepítése és a hozzájuk kapcsolódó képzések alacsony színvonala miatt hatalmas összegeket buknak a közepes méretű nyugat-európai vállalkozások.

Az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban működő középvállalatok döntéshozóinak 90%-a állítja, hogy bevételektől esik el azért, mert nem fér hozzá a korszerű technológiákhoz. Átlagosan 13 millió eurót (több mint 3,8 milliárd forint) buknak így, írja közleményében a Ricoh Europe.

A válaszadó országokban a hiányzó bevételek százalékos megoszlása a következőképpen alakult:

europai_vallalatok_bevetelkiesese_technologia_hianya_miatt

A középvállalatok mindössze 12%-a állítja, hogy a pénzhiány miatt esnek el az új technológiáktól.

Az infrastruktúrához való elégtelen hozzáférés egyik legfőbb oka az új technológiák nem hatékony bevezetése és a hozzájuk kapcsolódó képzések alacsony színvonala, ezt az opciót a válaszadók 42%-a tartotja a legfőbb oknak. Az egyéb indokok között megtalálhatóak a technikai szolgáltatók megfelelő termékeinek és szolgáltatásainak hiánya (33%). A válaszadók hasonló aránya szerint az IT-csoportok nem találtak új és érdekes termékeket és szolgáltatásokat (32%).

„Annak ellenére, hogy a szervezetek számára széles körű technológia áll rendelkezésre, egyértelmű, hogy a középvállalatok egész Európában úgy érzik, hogy ezek ár-érték aránya nem megfelelő”

– üzente Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke elmondta.