Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Öt erős mondat a világ leggazdagabb magyarjától

Péterffy Tamás ma Palm Beach-en él, ő az elektronikus tőzsdei kereskedés atyja, vagyonát is ennek köszönheti. Cégének, az Interactive Brokersnak 1200 alkalmazottja van. Meglátogattuk otthonában, és interjút is készítettünk Amerika 31., a világ 61. leggazdagabb emberével – aki egyben a leggazdagabb magyar származású milliárdos. 

Utóbbi egyáltalán nem túlzás, és nem a hangzatos cím miatt írjuk, hogy ő bizony magyar – az interú is magyarul készült vele, és ötévente hazajár Magyarországra is, méghozzá az osztálytalálkozójára. Így tett idén nyáron is – akkor is ott voltunk, hiszen nem más volt az egyik osztálytársa, mint Demján Sándor. Exkluzív beszámoló és interjú Péterffy Tamással a Forbes nyomtatott kiadásában – ebből mutatunk most meg egy kis részletet.

A novemberi Forbes a standokon! Benne a leggazdagabb magyarok itthon – címlapon pedig a világ leggazdagabb magyarja! 

cover_1_new_2017_nov_peterffy

 

  1. “A Bank of America, a JPMorgan Chase és a Wells Fargo kihívója lehet, ugyanúgy, ahogy technológiai újítások és alacsony díjak segítségével felforgattam a hagyományos brókercégek piacát is” – mondja következő nagy dobásáról: bankkártyát ad ki befektetési számláihoz. Az amerikai elemzők szerint egyértelműen ujjat húz az amerikai piac óriásbankjaival.
  2. “Először kamaszkoromban éreztem, hogy a többség véleményével szemben találom magam. Én megpróbáltam megérteni, hogyan működik a szocializmus, de nem ment.”
  3. “Minden országnak kell, hogy legyenek határai, mert ha nincsenek határai, akkor nem hívhatjuk országnak” – annak kapcsán, hogy mit gondol a másik magyar származású milliárdosról, Soros Györgyről (illetve arról, amivel a legtöbbet támadják a most a vagyona nagy részét az alapítványainak ajándékozó hedge-fund menedzsert).
  4. “Megválasztottak egy elnököt, gondolom nem a személyiségéért” – a “szomszédjáról”, Donald Trump amerikai elnökről és annak ideológiájáról, programjáról (az elnök körével rendszeresen találkozik, magával Trumppal is szokott beszélni).
  5. “Tudja, hány amerikai milliárdosnak van Új-Zélandon birtoka, hogy tudjanak hova menni, ha szükséges?” – az egyik legmegdöbbentőbb mondata arról, hogy neki is van birtoka a szigetországban és hogy el tudta volna képzelni, hogy csomagol, ha Hillary Clinton nyeri a 2016-os amerikai elnökválasztást.

Lapozz bele a novemberi számba! 

Oszd meg!