Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Mészáros-Jészai-féle 4iG IT-szolgáltató honlapja.

Összeborul a Canon és a Mészáros-közeli IT cég

Több mint harminc szakembert vesz át a nyomtatók- és fényképezőgépek gyártásában foglalkozó multinacionális Canon tulajdonában lévő Océ Holding magyarországi érdekeltségétől a 4iG. Júliustól az Océ Software Research Kft. korábbi munkavállalói már a magyar IT-nagyvállalatot képviselik. Egy különmegállapodás értelmében a 4iG műszaki szolgáltatásokat nyújt a Canon Europe digitális szolgáltatásokra szakosodott csapatának. Az egyezményeket a felek már aláírták.

Az elmúlt években az Océ Software Research Kft. programozói jelentős kompetenciát szereztek a felhőalapú szoftverfejlesztésben és a különféle szoftverek tesztelésében, a hollandiai központú anyavállalat azonban racionalizálásról döntött, amely a magyar leánycéget is érintette: az Océ Software Research Kft. szegedi csapatát a 4iG veszi át 27 főállású szakemberrel és 5 gyakornokkal. További 6 gyakornok pedig lehetőséget kap, hogy a program sikeres teljesítése esetén a magyar IT-nagyvállalatnál folytassa szakmai karrierjét – áll a 4ig közleményében.

Az Océ Software Research Kft.-t 1995-ben alapította a hollandiai központú anyacég, az Océ N. V. (jelenleg Océ Holding B. V.), amelyet 2010-ben vásárolt fel a Canon. A 4iG Nyrt. főrészvényese Jászai Gellért, aki Mészáros Lőrinc egyik fontos kulcsembere, az Opus-Konzum tőzsdei összefonódást is lényegében ő vezényelte le. Az üzletember a Mészáros által tulajdonolt Konzum PE Magántőkealaptól, illetve egyéb tőzsdén kívüli ügylettel összesen 40,2 százalékos részesedést vásárol az informatikai nagyvállalatban.

 

Mészáros kulcsembere megszerezte a 4iG többségi részét, jelentős felvásárlásokra készülnek

Nagy dohány Mészáros Lőrincnek: tőzsdei IT cége 4 milliárdos tendert húzott be

 

Oszd meg!

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója