Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Önkéntes túlórázásra kéri levélben a dolgozóit a Tesla

A cél, hogy még 30 ezer autót leszállítsanak március végéig. A vadonatúj Tesla Y 2021-ben érkezhet.

Elon Musk autógyáránál szinte megszokottak a negyedév végi őrült hajrák, hogy teljesítsék a kitűzött célszámokat. A pokoli 2018-as év után 2019-re stabilizálta magát a vállalat és profitot is termelt, de valami nem változott:

egy kiszivárgott levélben arra kéri a vezetőség a dolgozókat, vállaljanak extrát, hogy ki tudjanak szállítani még 30 ezer autót a következő két hétben.

A levelet Sanjay Shah, a Tesla igazgatóhelyettese jegyezte és küldte körbe a csoportvezetőknek, amihez a Business Insider jutott hozzá. Musk korábban már elismerte, hogy vannak gondok a cég logisztikájával, miután idén már Európába és Kínába is elkezdték a Model 3 kocsik kiszállítását. Ez volt a fő motiváció amögött, hogy a Tesla március elején részvényekkel vásárolta magának szállítókapacitást egy járműszállítással foglalkozó kaliforniai logisztikai cégtől.

A vezetői levél pár órával azután ment körbe még március 15-én pénteken, hogy a Tesla bemutatta legújabb autóját, a Model Y-t.

A Tesla új kocsija: a Model Y. Forrás: Tesla

A Tesla új kocsija: a Model Y. Forrás: Tesla

Az új modell egy kompakt városi terepjáró (SUV), ami valamivel nagyobb, mint a Model 3, hét személy fér el benne, de rövidebb hatótávval rendelkezik, verziótól függően 280-300 mérföldes (450-480 kilométeres) távolságra képes az akkumulátora. Várhatóan 2021-re kaphatják kézhez az első autókat az előrendelők, a kezdőára 39 ezer dollár körül lesz.

Korábbi hírünk, hogy 2019 tavasz folyamán nyitja meg az első magyar Tesla márkaszalont az Universal Leasing Kft. Budapesten, a Petőfi híd pesti lábánál.

Már tesztvezetőket vár a Tesla Budapesten – márkaboltot nyitnak Magyarországon

Oszd meg!