rövid hír

Már idén elkezdhetik oltani az 5 és 11 év közöttieket

Forbes
2021. november 11. 1 perc olvasás

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer/Biontech vakcinákkal. Galgóczi Ágnes tájékoztatása szerint az oltás elfogadását már kérvényezték, a döntés pedig év végére várható. 

A járvány negyedik hullámában hétről hétre több gyermek kapja el a fertőzést, akiknél a betegség ezúttal már tünetekkel jelentkezik.  

Az EMA ezért már idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását. A gyerekek Pfizer/Biontech vakcinát kaphatnak majd – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón is érintette a kérdést, azt mondta, amint megérkeznek a magyar vagy uniós engedélyek, elkezdik a gyerekek oltását is.

Az egyre rosszabbodó járványhelyzettel egyidőben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) továbbra is a pedagógusok kötelező oltása ellen emel szót. A PDSZ országos elnökségének tagja szerint sokan dolgozhatnak megbízásos szerződéssel. Ebben az esetben pedig az oltás megtagadása esetén nem értelmezhető sem a fizetés nélküli szabadság, sem a felmentés mint „szankció” – írja a Magyar Nemzet.

Elmondása szerint az oltatlan munkavállalók ezért inkább elmennek fizetés nélküli szabadságra, vagy átmennek olyan intézményekbe, ahol nem kötelezik számukra az oltakozást.