Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ő a legkeresettebb kortárs magyar képzőművész

Magyarországon élő kortárs magyar képzőművész alkotása nem kelt még el annyiért, mint Szűcs Attila Érintés című festménye 2016-ban. Van egy portrénk az októberi Forbesban a festőművészről.

Megjelent az októberi Forbes. A teljes cikk ebben a lapszámban olvasható.

A 2017. októberi címlap a magyar Euroventures befektető csapatával.

2016-ben két aukciót is szerveztek kortárs kelet-közép európai művészek számára, mindkettőt a Sotheby’s rendezte és Szűcs Attila mindkettőt „megnyerte”. Az Érintés 19 ezer euróért, a Hóbagoly 16 ezer euróért kelt el, mindkettő a becsérték négyszeresén. „A kocsiban, rádióban hallottam, alig hittem el, hogy híranyag lettem” – idézi fel Attila az októberi Forbesban.

Lapozz bele az októberi magazinba!

 

Szűcs Attila befutott, nem vitás. Az egyszerű miskolci munkáscsalád gyermekkének életútja követte a rendszerváltás utáni évtizedek összes történését és az elismert alkotóvá válás klasszikus stációit. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után tíz év díszletfestőrobot, tanárkodás, az áttörés 1997-ben jött az akkor legjelentősebb képzőművészeti díj, a Magyar Aszfalt (mára Strabag-) pályázatának megnyerésével, az akkori egymillió forinttal. Vásárolt képet ezután a Ludwig- és a debreceni Antal–Lusztig-gyűjtemény is, mint a két legjelentősebb magánintézményi háttér, néhány év múlva elmondhatta, hogy meg lehet élni a festészetből.

Összegyűjtöttük a legdrágábban elkelt Szűcs-képeket is.

Érintés – 19 000 euró

SONY DSC

Hóbagoly – 16 000 euró 

SONY DSC

Csillagok a mocsárban – 17 000 euró

attila-szucs-stars-in-a-moorland-oil-on-canvas-140x190cm-2015

Kádár-villa – 15 000 euró

attila-szucs-living-room-in-the-kadars-villa-oil-on-canvas-190x240cm-2014

 

Alvó tigris – 5000 euró

SONY DSC

 

Oszd meg!