Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Lucas Davies / Unsplash

Nyáron beindul a légi közlekedés Európában, erre számítson, aki repülni akar

Újra visszatérnek a repülők Európa egére, májushoz képest 400 százalékkal több járatot terveznek indítani a légitársaságok. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások kezdenek megszűnni, ez pedig elsősorban az európai légitársaságokat készteti az újraindításra.

„Az emberek utazni akarnak” – mondta Harry Hohmeister, a German Lufthansa AG igazgatóságának tagja. A német légitársaság az elsők között jelentette be, hogy felkészült a posztkoronavírus időszakára. Globálisan a Lufthansa Goruphoz tartozó légitársaságok (beleértve a Swiss és az Eurowings légitársaságokat) 1800 heti járatot indítanak 106 európai és 20 tengerentúli desztinációba. Június 1-től Budapest újra szerepel a Lufthansa, a Eurowings és a Swiss desztinációi között.

Az amerikai Forbes összeszedte, mik azok a nagyobb európai légitársaságok, amik nyáron elkezdenek újra repülni.

Brussel Airlines

A cég hét hét leállás után június 15-én indítja újra járatait.

Hova: Németország, Svájc, Spanyolország, Portugália, Görögország.
Erre kell számítani: kötelező maszkviselet és rendszeres fertőtlenítés a járatokon.

Lufthansa

A német légitársaság nagy lendülettel vág bele az újrakezdésbe, június végére a világ 130 célállomására indítana repülőket. Június első felében már több mint 100 német és uniós célállomásra utaznak gépek, amikre online lehet foglalni. Ha minden jól megy, júniusra összesen 160 darabos flottával működne, ami kétszerese a jelenleginek.

Hova: Frankfurtból többek között Mallorcába, Szófiába, Prágába, Nizzába, Budapestre, Dublinba, Rigába, Krakkóba és Bukarestbe. Münchenből, Brüsszelből, Zürichből, Mallorcából és Bécsből. A teljes lista itt.
Erre kell számítani: kötelező maszkviselet

Eurowings

A Lufthansa fapados leányvállalata már kora nyáron meglepően sok lehetőséget nyújt. A járatok már májusban elindultak, két hónap teljes szünet után.

Hova: Düsselfdorfból, Stuttgartból, Münchenből, Kölnből és Hamburgból gyakorlatilag az összes európai célállomásukra (Budapestre június 1-jétől).
Erre kell figyelni: fontos, hogy ellenőrizzük az úti célt, ha Európába foglalunk jegyet. Az Európai Unió június 15-én tervezi feloldani az uniós határzárakat, de addig még mindig érvényben van a nemzetközi utazási korlátozás. A légitársaságnál ingyenesen módosíthatjuk a foglalásokat, de csak 14 nappal az indulást megelőzően. A maszkviselés kötelező a fedélzeten.

Ryanair

A Ryanair kicsit komótosabban áll vissza, júliustól csak a járatok 40 százalékát indítanák újra.

Hova: Már indulnak járatok Londonból Portóba, Lisszabonba és Budapestre is.
Erre kell számítani: kötelező lesz a maszk viselése és az utasoknak az új higiéniai szabályok miatt engedélyt kell kérniük a vécéhasználathoz.

Swiss

Már júniusban újraindítják a Zürichből és Genovából induló járataik jelentős részét, 45 európai célállomásra, valamint néhány hosszú távú járatot is terveznek.

Hova: gyakorlatilag az összes meglévő európai célállomásukra, így Budapestre is.
Erre kell számítani: május 4-től augusztus végéig a Swiss azt tanácsolja az utasoknak, hogy viseljenek a reptéren és a fedélzeten is maszkot.

Wizz Air

A 46. leggazdagabb magyar által vezetett fapados légitársaság már májusban elindította járatainak 31 százalékát, nyáron pedig a forgalom 70 százalékát visszahozná.

Hova: Budapestről Athén, Barcelona, Bázel, Berlin, Birmingham, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, Liverpool, London, Madrid, Podgorica, Szarajevó, Stockholm és Marosvásárhely városok érhetőek el.
Erre kell számítani: egy korábbi cikkben összefoglaltuk.

Kép: Lucas Davies / Unsplash


Oszd meg!

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"