Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Németországban vesz gyárat a magyar milliárdosok tőzsdei cége

Az egészségügyben terjeszkedik a Masterplast, speciális membránokat gyártanak majd az ascherslebeni üzemben.

A németországbeli Ascherlebenben vesz gyárat a budapesti tőzsdére is bevezetett Masterplast Nyrt. – tette közzé a vállalat a tőzsde (BÉT) honlapján.

A megállapodást az LHB GmbH & Co. Beschichtungs KG-val, és Hartmut Layer magánszeméllyel kötötték. Az újonnan létrejövő vállalat fő tevékenységi körébe az egészségügy és építőipar részére speciális flízek és többrétegű membránok gyártása tartozik. A vállalat várható éves árbevétele meghaladhatja a 15 millió eurót (5,2 milliárd forintot).

Az üzlet tárgya a Szász-Anhalt tartományban található ascherslebeni gyáregység és a hozzá tartozó teljes körű üzleti tevékenység megvásárlása, amely tartalmazza az ingatlanállomány, a technológia, a gyártó kapacitás, a munkaerő, valamint a vevői és szállítói kapcsolatrendszer, továbbá a technológiai know-how, innováció, egyes védjegyekés tanúsítványok átvételét.

Advertisement

1,4 milliárdból az üzem fele lesz a Masterplasté

A Masterplast Nyrt. első lépésben 50 százalékos tulajdonrészt és kizárólagos menedzsmentjogokat szerez az újonnan létrehozott közös vállalatban. A fennmaradó 50 százalékos üzletrész tulajdonjogát az LHB alapító tulajdonosa, Hartmut Layer szerzi meg. Erre a szakaszra 4 millió eurót, azaz 1,4 milliárd forintot fordít a magyar vállalat.

A második szakasz a német tulajdonostárs üzletrészének megvásárlására irányul, erre opciós megállapodást kötöttek a felek. A kivásárlást egy előre meghatározott ársávon belül zárják legkésőbb 2023. második negyedévében, ezután a Masterplast 100 százalékos tulajdonrészt szerez a vállalatban.

A német tulajdonostárs, Hartmut Layer jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik, aki egy több iparágat átfogó vállalatcsoport tulajdonosaként és vezetőjeként jelentős előrelépési lehetőséget biztosít a magyar cégnek. A Masterplast ezzel tovább bővítette a diffúziós tetőfólia-gyártási tevékenységét, valamint a stratégiai jelentőségű egészségügyi beszállítói szektor szereplőjévé is vált.

A Masterplast a régió egyik fontos építőanyag-gyártója, az üzlettel most belépnek az egészségiparba is. Tulajdonosi körében ott van Lakatos Péter és Sinkó Ottó (közösen 5,34 százalékos részesedéssel) Videoton-társvezérek is, akik a Forbes leggazdagabb magyarokat tömörítő legfrissebb listáján szerepeltek 79,5 milliárd, valamint 77,7 milliárd forintos becsült vagyonnal. A cégcsoport fő tulajdonosai 31,15 százalékos tulajdonrésszel Tibor Dávid, és 26,55 százalékos résszel Ács Balázs.

 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.