Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Nem bír leállni a milliárdos Jászai Gellért cége – itt az újabb felvásárlás

Tovább terjeszkedik a 4iG az IT-szektorban, milliárdos árbevételű céget szereztek. És valószínűleg még nincs vége.

Nem bír leállni Jászai Gellért: cége, a 4iG épp megvásárolta a telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati service desk szolgáltatást nyújtó DTSM Kft-t – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde oldalán. A felek a vételárat nem tették közzé, az ügyletre viszont még a Gazdasági versenyhivatalnak is rá kell bólintania.

A Fidesz-közeli vállalkozó egyszerűen nem tud rossz lóra tenni: cégei csak idén több, milliárdos értékű közbeszerzést nyertek már el.

A közlemény kitér rá, hogy az 2018-ban alapított DTSM tevékenységi köre az adatközpontok fizikai üzemeltetésétől az IT és telekommunikációs rendszerek installálásán, üzemeltetésén keresztül a felhő alapú technológiák felépítéséig és integrálásáig terjed. A tervek szerint Jászai cége teljesen integrálja a DTSM-et, így a cégcsoport munkavállalói létszáma megközelíti majd az ezer főt.

A cég a saját weboldalán korábbi referenciának jelöli meg a T-Systemset, az Audit, a BKV Zrt-t és a 4iG-t is. A Bisnode adatbázisa szerint az esztergomi DTSM még sosem nyert közbeszerzést, céges bevételei így is szárnyaltak.

Csak 2018-ban alakult a cég, abban az évben még csak 203 milliós árbevételük volt, tavaly viszont már 1,1 milliárd fölött állt meg a számláló.

Az adózott eredmény is kiemelkedő volt két év után: 2018-ban még csak 38 millió forint, 2019-ben már 76,6. A cég létszáma is nagyon nőtt: két éve alig 20 emberrel indultak el, az idénre már közel 140-en dolgoznak a vállalatnál.

A 4iG-ben is bőven van pénz. A cég több egymilliárd alatti év után tavaly kezdett kiemelkedő eredményt termelni, rögtön 40 milliárdos árbevétellel nyitottak, az adózott eredmény kicsivel 3 milliárd fölött volt. Egy szeptemberi interjúban, miután a cég felvásárolta az InnoByte-ot, Fekete Péter, a 4iG stratégiai igazgatója a Portfoliónak azt mondta: a járvány már nem tudja lassítani a további növekedési terveket, jöhetnek a további akvizíciók. A cég az informatikai szektorban vadászhat versenyképes termékkel, szolgáltatással és már legalább látható piaci beágyazódottsággal bíró válallatokra.

A páternoszter manapság egyre ritkább, szinte eltűnni látszik. Ebben is hasonlít egyébként a házasságra.