Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Neked egy kattintás, a magyar startupnak akár 1 millió dollár

A Chivas Venture nemzetközi döntőjébe jutott a magyar forduló megnyerése után a Now Technologies. A cég a Gyroset nevű intelligens eszközt fejleszti, ami mozgásukban korlátozottaknak és kerekesszékeseknek segít a mozgásban és a kommunikációban. A kerekesszékekre szerelhető eszközök gyakran nehezen használhatóak, rosszabb esetben esélyt sem adnak a normálishoz közeli életvitelre. Különösen igaz ez a nyaktól lefele mozgásképtelenekre (kommunikációjukban bevett eszköz egy szájba vehető pálca, amivel egy betűtáblán tudnak szavakat elmutogatni).

Az ő életminőségükön javít rengeteget a Gyroset.

A találmány és a startup Juhász Márton András, fiatal magyar feltalálóhoz köthető, a legelső nyomtatott Forbesban írtuk meg portréját. A Gyroset több neves díjat is bezsebelt az elmúlt években, és többkörös befektetésen van túl (többek között a Day1 Capital is beszállt a cégbe) – ugyanakkor hiába zseniális a termék, ez a piac nagyon keménydió. A Chivas Venture magyar fordulójában decemberben a Now Technologies csapata nyert, most pedig bekerültek a globális döntőbe. Ez pedig újabb löketet adhat a terméknek a nemzetközi piacokon.

A Chivas Regal idén harmadszor indította el a legígéretesebb, a társadalom számára leghasznosabb induló vállalkozások keresését. Nemzetközi szinten 1 millió dollár a díjalap, amellyel támogatni fogják azokat a vállalkozásokat, amelyek a jövőben a leginkább hozzájárulnak a társadalom, a világ hosszú távú fejlődéséhez.

A netes szavazatok alapján dől el, ki mennyihez jut hozzá a díjalapból. A magyar sikercsapatra még egy hétig lehet szavazni ITT.

A Now Technologies által fejlesztett vezérlőrendszerről pedig itt egy rövidebb videó:

Oszd meg!