Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Négy magyar cég a top50-es európai listában – nem a szokásos nevek

  • Felére zuhant vissza tavaly az ígéretes startupok növekedése – számol be róla a Deloitte.

Az ötvenes listából 43 cég most először került be a Deloitte Technology Fast 50-es összeállításába. Azok kerülhetnek ide, akik gyorsan növekednek, és komoly hatásuk lehet a piacra. Nem meglepően az informatikai startupok vannak többségben, a listán 41 helyet ők szereztek meg maguknak.

terkep

Négy magyar cég is  rajta van a térképen (Forrás:Deloitte)

 

A legfrissebb tanulmány azonban komoly visszaesést mutatott ki: 2015-ben az egyébként összesen 1057%-os növekedésből csupán 560%-ot sikerült összehozni. (Utoljára 2012-ben tudtak 1000% fölé mászni.)

A lengyelek  kóder-nagyhatalomnak számítanak a régióban, övék például a Codewise, aminek három éves növekedési rátája 13 052% volt, ettől általában le szoktak menni hídba az elemzők.

A listára négy magyar vállalkozás is felkerült,  a 3D, AR, VR vonalon dolgozó Innovatix  a 10. helyen, a telekommunikációs fejlesztéssel foglalkozó Endeavour Team Kft a 12. helyen, a szoftverfejlesztő Attrecto a 18. helyen, és a világítástechnikával foglalkozó JCQ Hungary Kft. a 31. helyen szerepel. Útóbbi annak a Szórádi Bencének a vállalkozása, aki már egyetemi tanulmányai alatt elkezdte építeni cégét, szerepelt első 30 sikeres 30 alatti (30/30) összeállításunkban is, sőt – ő volt az egyik címlapemberünk.

A Deloitte Közép-Európáért felelős részlegének CEO-ja Alastair Teare elmondta: a listára került startupok 1057%-os átlagos éves növekedési rátája kiemelkedőnek számít, de tényleg labdába sem rúghatnak a Codewise eredményei mellett.

Oszd meg!