Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Mutatjuk, mennyit nőtt egy év alatt Mészáros Lőrinc kirakatcége

A Mészáros-féle Opus Global Nyrt. 46,445 milliárd forintos árbevétellel zárta 2017-et, azaz egy év alatt majdnem megháromszorozta árbevételét. A 2016-os csaknem 1 milliárd forintos veszteség is a múlté, a cég 2017-ben kis híján 6 milliárd forintos nyereségre tett szert.

Az Opus Global Nyrt. tegnapi közleménye szerint a cég 46,5 milliárd forint működési bevétel mellett majdnem 6 milliárd forint adózott eredménnyel zárta 2017-et. Az Opus Global 28 érdekeltségét vonta be a konszolidációs körbe, tevékenységi körébe a médiatevékenység, az energia- és nehézipar, az agrár- és feldolgozóipar, az építőipar, valamint az ingatlankezelés tartozott. 

A vállalatcsoport a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, nem auditált jelentés szerint konszolidált szinten 48,154 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta 2017-et – írja a csoport közleménye alapján az MTI.

Annak ellenére, hogy az Opus-csoport 2016-ot csaknem 1 milliárd forintos veszteséggel zárta, 2017-ben már 5,978 milliárd forintos nyereségre tett szert. Árbevételét egy év alatt csaknem megháromszorozta, 2017 végére 46,445 milliárd forintra nőtt. 

 

A közlemény szerint az új évnek az Opus Global stabil mérleggel, valamint kiváló organikus és akvizíciós kilátásokkal vágott neki – vagyis újabb cégeket fognak felvásárolni. 

Ez alapján a társaság saját tőkéje várhatóan további 110–120 milliárd forinttal nő majd.

Mészáros cége legutóbb hét elején került a figyelem középpontjába, hétfőn a BÉT honlapján megjelent a bejelentés, miszerint az Opus Global Nyrt. kivásárolja cseh partnereit a Mátrai Erőműből, a második legnagyobb magyarországi alaperőműből. Jó hete volt az Opus egyik leányvállalatának is, a cég két napja jelentette be, hogy a tűzhelyeket és kandallókat gyártó Wamsler SE 1,8 milliárd forintos támogatást kap a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a gyár korszerűsítésére. Az Opus Global Nyrt.-be 2017 őszén olvadt be az egyik legnagyobb hazai médiacég, a Mediaworks Hungary Zrt., és hozzájuk tartozik a Révay Irodaház is.

Mészáros Lőrinc elképesztő napja: övé lesz az egész Mátrai Erőmű

Oszd meg!