Fotó forrása: Elon Musk Twitter-profilja
Fotó: Fotó forrása: Elon Musk Twitter-profilja
rövid hír

Musk máris 7500 milliárd forintot bukott

Forbes
2022. április 27. 2 perc olvasás

Elég érzékenyen fogadta a világ leggazdagabbjának nagy Twitter-üzletét másik cégének, a Teslának a befektetői.

Az Axios szerint egyáltalán nem meglepő a Tesla-részvényesek aggodalma, hiszen közel sem egyértelmű, hogy a jövőben, főleg miután véglegesedik az adásvétel, miképp tervez Musk bevonódni a Twitter működésébe, mindennapjaiba. Mert az zicher, hogy valamennyi figyelmet le fog csípni a Tesla iránti törődéséből.

Nagy szám: mínusz 21 milliárd dollár

Az elektromosautó-gyártó papírja a keddi napot 12 százalékos eséssel zárta, részvényenként 121,6 dolláros mínusszal.

Ez így a Tesla fejének észveszejtő, 21 milliárd dolláros (kb. 7500 milliárd forintos) bukó. Vegyük hozzá, a Tesla piaci kapitalizációja többszöröse a Twitterének, értéke 876,42 dolláros részvényárfolyam mellett e pillanatban 906 milliárd dollár (szemben a Twitter 38 milliárdjával).

Miért fontos ez?

  • Musk maga is ebben a 21 milliárdos nagyságrendben szándékozza beletenni saját pénzét a közösségi médiás cég felvásárlásába.
  • Sőt, ha ehhez hozzávesszük, hogy az üzletembernek biztosan túl kell majd adnia pár Tesla-részvényén is az év egyik nagy tech üzletének fedezéséhez, úgy számítsunk Tesla-oldalról további árfolyamesésre.

Nagy üzlet

Musk hosszas tánc után, 44 milliárd dollárért cserébe tudta meggyőzni a Twitter vezetőségét, hogy üssék nyélbe az üzletet. A közelgő új tulaj a bejelentéskor a szólásszabadság fontosságán lovagolt, de ettől még iszonyat zavaros a platform jövője. Nem beszélve arról, jelenthetnek-e rá bármifajta fenyegetést Musk és a Tesla kínai tevékenységei.

Borítókép forrása: Elon Musk Twitter-profilja