Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mozgasd a kurzorod, megmondom kivagy – 200 milliós befektetés a magyar startupnak

Nemzetközi ügyfélkört építő, biometrikus azonosítási megoldásokat fejlesztő vállalkozásba fektet több mint fél millió eurót az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion által vezetett befektetői társulás.

A magyar és angol bázissal is rendelkező Cursor Insight legújabb, piaci bevezetés küszöbén álló IT biztonsági innovációja a kétlépcsős azonosítást teszi könnyebbé a biztonsági szempontok sérülése nélkül. A magyar hátterű cégben rejlő potenciált mutatja, hogy a Portfolion három nemzetközi tech befektetés után tért vissza a „hazai pályára”.

Az OTP-be már szállítottak innovációt

A magyar alapítók által az Egyesült Királyságban alapított Cursor Insight az alapkezelő idei első befektetése. A Cursor Insight biometrikus azonosítási megoldásokkal már régóta jelen van a piacon, legtöbben az OTP bankfiókjaiban is használt, tabletekre telepített aláírásfelismerési megoldásukkal találkozhattak a végfelhasználók közül. A cég legfrissebb fejlesztése a Graboxy, aminek célja, hogy

a kurzormozgás egyedi jegyei alapján felismerje és azonosítsa a felhasználókat.

„A nemrég bevezetett kétlépcsős azonosításra már nem csak azokban a szektorokban van szükség, ahol ezt a szabályozás kötelezően előírja. Azok a területek, ahol a felhasználók gyakran találkoznak visszaélésekkel, mint például az online gaming, a telekommunikáció vagy bármilyen hitelesítést igénylő tevékenység, szintén keresik az innovatív ügyfélazonosítási lehetőségeket” – mutatta be a megoldásban rejlő lehetőségeket Zelczer Tamás, a Cursor Insight társalapítója és ügyvezetője. Az ügyvezető hozzátette: „jelenleg is keressük azokat a szolgáltatókat, amelyek pilot partnerként érdeklődnek a biztonságos, de egyszerű azonosítási lehetőségek bevezetése iránt.”

Beszállt a Startup Wiseguys

Az összesen 555 ezer euró értékű befektetést a Portfolion mellett a magyar Finext és az észt Startup Wiseguys biztosítja. Az összeget a cég teljes egészében a Graboxy termék fejlesztésére és értékesítésére fordítja.

„A Portfolion és a Cursor Insight kapcsolata több évre nyúlik vissza. A kiváló, partneri kapcsolat, a látható és mérhető üzleti sikerek, valamint a csapat mély szakmai tudása miatt szinte csak idő kérdése volt, hogy mikor fektetünk be. Ezen felül a fejlesztés skálázhatósága és nemzetközi fejlődési potenciál volt leginkább meghatározó a befektetési döntés során” – mondta el Molnár András, a Portfolion vezérigazgatója.

A Portfolion tavaly öt befektetést bonyolított összesen közel 20 millió dollár értékben a tech szférában, melyek közül csupán kettőnek volt magyar kötődése. Mint mondják, 2020-ban a világjárvány ellenére eddigi egyik legmozgalmasabb évüket zárták. A befektetések mellett egy új regionális tőkealap indítását is bejelentették és összehozták a tavalyi év exitjét is:  a Banzai Cloud csapatát a Cisco vásárolta fel

 

Oszd meg!