Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Moszkvából Budapestre költözik az egyik legnagyobb orosz bank, hogy közelebb kerüljön az EU-hoz

December 4-én egyöntetűen fogadta el a Nemzetközi Beruházási Bank igazgatótanácsa a Moszkvából Budapestre való költözés tervét.

Az orosz pénzintézet ezáltal „jobban beágyazódik az Európai Unió gazdasági rendszerébe, illetve tovább bővülnek az együttműködési lehetőségek más pénzügyi intézményekkel”.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Nyikolaj Koszov, a Nemzetközi Beruházási Bank igazgatótanácsának elnöke egyaránt üdvözölték a döntést.

A közlemény azt írja:

„A Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közötti sikeres szeptemberi tárgyalások jó alapot biztosítottak a döntés véglegesítéséhez.”

Az egykori „KGST bank” legnagyobb részvényese 48 százalékkl Oroszország, utánuk kövtkezik Magyarország és Bulgária 13-13 százalékos pakettel. Koszov korábbn a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt arról, hogy részt vesznek több magyar beruházás finanszírozásában, és például a Mollal hosszú távú hitel- és kötvénymegállapodást kötöttek 20 millió euró értékben.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő