Fotó: forint, bankkártya, érme, coin
rövid hír

Változó számlanyitás: a formálódó szuperbank elérte a Szép-kártyát

Forbes
2021. december 02. 2 perc olvasás

A Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya (Szép-kártya), így az MKB Bank mellett a Budapest Banknál és a Takarékbanknál is lehet MKB Szép-kártya számlát nyitni.

A Magyar Bankholding Forbes.hu-nak eljuttatott közleménye szerint ezzel az eddigi 50 MKB bankfiók helyett közel 900 helyszínen válik igényelhetővé az MKB Szép-kártya.

A változás az MKB Szép-kártyával már rendelkező ügyfelek, a kártyát elfogadó szolgáltatók, valamint az ilyen számlákra juttatást utaló munkáltatók számára nem jár semmilyen adminisztratív változással.

A szakemberek arra számítanak, hogy a novemberben és december elején hagyományosan magas számlanyitási számok idén tovább nőhetnek. Ez nem csupán a számlanyitási helyek bővülésének, hanem

a veszélyhelyzettel összefüggő speciális szabályoknak is köszönhető, amelyek az év végéig még vonzóbb munkáltatói juttatássá tehetik a Szép-kártyát.

A koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott szép-kártyás juttatás után szocho-t (szociális hozzájárulási adót) nem, hanem csak szja-t kell fizetniük, így a befizetendő adó csak 15 százalékos. Emellett a szép-kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben magasabb lett, 800 ezer forint. További kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP Kártya egyes alszámláin lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható, emlékeztetnek a közleményben.

A Budapest Bank és az MKB, a Takarék Csoport egyébként éppen most egyesíti erőit a Magyar Bankholding égisze alatt, a Szép-kártyával kapcsolatos bejelentés is ennek a folyamatnak a része.

Legutóbb itt írtunk az egyesülési folyamatról, a bankholding pedig éppen a héten jelentette be, hogy december 1-jétől Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot.