Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Miskolcra költözik a legnagyobb európai légitársaság, repülőgép-hajtóműveket fognak javítani

43 milliárd forintból épít szervizközpontot a Lufthansa, más légitársaságok hajtóműveit is javítani fogják majd.

A német Lufthansa vállalatcsoport repülőgépjavítással és -fenntartással foglalkozó vállalata, a Lufthansa Technik AG szervizközpontot telepít Miskolcra – írja az Magyar Távirati Iroda.

Az új szervizközpont 43 milliárd forintos beruházással jár majd a borsodi megyeszékhelyen, és 400 munkahelyet teremt.

A repülőhajtóművek alkatrészeit javító miskolci szervizközpont nem csupán a Lufthansa, hanem más nemzetközi légitársaságok gépeit is fogadja majd.

A Lufthansa Technik AG alelnöke, Philip Mende közölte, hogy a vállalat a beruházáshoz kapcsolódóan Lufthansa Technik Miskolc néven új céget hozott létre és megvásárolta a miskolci önkormányzattól a csaknem 20 ezer négyzetméteres gyár telkét.

Az üzem működése 2022-ben indulhat meg, az első munkavállalókat azonban már idén fölveszik és Németországba, valamint Írországba küldik őket továbbképzésre. A beruházási összeg ezért nem csak az építkezést és a berendezéseket fedezi, hanem a szakemberek képzését is.

A lehetséges beruházási helyszíneket világszerte vizsgálták,

Miskolcot végül a fejlett infrastruktúra, a versenyképes üzleti és gazdasági környezet, a jól képzett munkaerő és a támogató környezet miatt választották.

A beruházás megkezdését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, az üzem létrejöttéhez a magyar kormány képzési támogatással járul hozzá.

Magyarország, gyárország – Térképen mutatjuk az ország legnagyobb magánberuházásait

Fotó: Nick Herasimenka / Unsplash

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő