Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Michelisz csapata is a Hyundaihoz igazolt

Michelisz Norbert saját csapata, a TCR széria tavalyi világbajnoka, a M1RA bejelentette, hogy Hyundai i30 N TCR típusú versenyautókkal áll rajthoz 2018-ban. Vagyis Michelisz után a csapata is leszerződött a Hyundaihoz. 

A M1RA a Hyundai Motorsporttal együttműködve, a dél-koreai gyártó technikai támogatását élvezve versenyezhet 2018-ban. A magyar csapat új, i30 N TCR típusú versenyautóit tavaly fejlesztették a túraautó-világbajnok Gabriele Tarquini vezetésével (Tarquini Michelisz korábbi csapattársa). 2017-ben három versenyhétvégén is tesztelték az autókat a TCR nemzetközi bajnokságában és a TCR Európa-kupában. Az első hat verseny mérlege két győzelem, három dobogó, egy pole pozíció és három leggyorsabb kör volt.

„Jó érzés látni, hogy van eredménye a kemény munkának és több gyártó is szívesen dolgozott volna velünk 2018-ban, miután tavaly megnyertük a TCR nemzetközi csapatbajnoki címét – mondta Bári Dávid, a M1RA csapatmenedzsere. – Többször jártam a Hyundai németországi bázisán, ahol egy fedél alatt fejlesztik a ralis és túraautós projektjeiket. Lenyűgöző a profizmus és az elhivatottság, amivel a TCR-projekthez hozzáállnak. Büszke vagyok, hogy egy ilyen szervezet értéket látott bennünk, és az eddigi információk alapján hiszek benne, hogy az i30 N TCR-rel a miénk lehet az egyik legerősebb csomag a kategóriában. Ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot a csapatunkban rejlő lehetőségekből, szoros kapcsolatra van szükségünk egy elszánt gyártóval, úgyhogy alig várom a közös munkát.”

„Boldogok vagyunk, hogy a M1RA-t üdvözölhetjük a Hyundai Motorsport partnerei között az i30 N TCR-rel ebben a szezonban – nyilatkozta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítője. –

Azzal, hogy tavaly megnyerték a TCR International csapatbajnoki címét, bebizonyították, hogy félelmetesen profi társaságról van szó.

Biztosak vagyunk benne, hogy a már most kitűnő eredményekkel rendelkező M1RA az i30 N TCR-rel győzelmekért fog harcolni idén, akármelyik bajnokságban induljon el. Lelkesen fogjuk támogatni a csapatot és versenyzőit az előttünk álló szezonban.”

Az még kérdés, hol állnak majd rajthoz

A tavalyi évben Michelisz a WTCC (túraautó-világbajnokság) sorozatban versenyzett, csapata pedig a TCR-ben, utóbbi kettőt az idei szezonra összevonták, az új világkupa-sorozat neve lett a WTCR.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy a M1RA melyik bajnokságban indul a Hyundaijokkal, de a TCR nemzetközi sorozatának csapatbajnokaként erős ellenfelekkel versenyezne 2018-ban is. Ebben az esetben Michelisz csapata versenyezne Michelisszel, aki a Hyundai gyári versenyzője is egyben (ez már csak azért is érdekes lenne, mert Michelisz tavaly beugrott pilótaként is versenyezni a M1RA-hoz, sőt futamot is nyert).

„Több lehetőségünk van az idei szezonra, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtaláljuk a legjobb megoldást. Az európai TCR-sorozatok elérhetőnek tűnnek, de továbbra is dolgozunk azon, hogy a világkupa versenyein is ott lehessünk” – tette hozzá Bári Dávid.

Michelisz Norbert is vendégünk lesz a következő Legyél Jobb! Napon. Részletek ITT >>>

Oszd meg!