Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]


Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Mészáros építheti kínai cégekkel közösen 750 milliárdból a Budapest-Belgrád vasútvonalat

A kínai-magyar óriásberuházás értékét 750 milliárd forintra teszik, két kínai vállalattal konzorciumban nyerhette meg a megbízást a Mészáros Építőipari Holdinghoz tartozó RM International.

Az Index információi szerint az RM International Zrt.-ből, a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-ből és a China Railway Electrification Engineering Group Kft-ből álló konzorcium nyerte a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt pályázatot.

A két kínai cég mellett az RM International magyar érdekeltségű, egészen pontosan Mészáros Lőrinc építőipari cégcsoportjához tartozik.

Mint írják, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben jelentette be a beruházás győzteseit, de mindezt úgy, hogy a nyertesek nevét nem árulta el.

A Bisnode Partnercontrol cégadatbázisa szerint 2017. novemberében jegyezték be a vállalkozást, ügyvezetője pedig nem más, mint Dr. Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya. A cégnek két tulajdonosa van, a Mészáros és Mészáros Kft. valamint az R-Kord Kft., a kettő együtt összesen több mint 340 milliárd forintnyi megbízással rendelkezik, aminek túlnyomó része EU-s források által finanszírozott állami nagyberuházás. Mindkettő a Mészáros Építőipari Holding Zrt. leánycége, amit 2019. év elejével apportáltak az Opus Global tőzsdei társaságba.

A kínai hitelből és kínai cégekkel felújítandó vasútvonal óriási beruházás, a szerződés értéke 750 milliárd forintra tehető.

Ezért brutális, amit Mészáros Lőrinc csodaholdingja egy év alatt művelt

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu


 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."