Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Opus Global székhelye a budapesti Andrássy úton. Kép: Google Street View

Mától felveszi Mészáros cégének nevét a Tigáz

Az ország legnagyobb földgáz-elosztója 1,2 millió háztartást ér el. Az ügyfelek sárga csekkjén mostantól más cégnév lesz.

Ahogy arról korábban írtunk, Mészáros Lőrinc tőzsdei befektetési holdingja, az Opus Global Nyrt. tavasszal 49,57 százalékos részesedést szerzett a Tigáz Zrt.-ben. A megállapodás értelmében az Opus a tranzakció zárásakor irányítási jogot is szerzett a földgázelosztó társaságban. Ezzel a tranzakcióval módosult a Tigáz tulajdonosi szerkezete, az ugyanis gyakorlatilag teljes egészében a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került (a másik felét korábban vásárolták meg).

A Tigáz egyik vezetéke. Fotó: Tigáz

Az új tulajdonosi hátteret pedig meg is jelenítik, így a cég neve mától Opus Tigáz lesz – közölte a társaság a Forbes.hu szerkesztőségével.

A névváltozással együtt megújul a cég logója, arculata is, ugyanakkor a cég hangsúlyozza, más változást nem fognak érzékelni az ügyfeleik.

Az Opus Tigáz Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, az ország észak-keleti régiójában végez földgáz elosztási engedélyes tevékenységet, 33 760 km hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, amellyel több mint 1,2 millió háztartás földgázellátását biztosítja, 1092 településen.

A vállalat az elmúlt csaknem 70 évben iparági szinten is kiemelkedő szaktudást halmozott fel, és a magyar energiaipar meghatározó szereplőjévé vált. A társaság földgázipari vagyonának értéke meghaladja a 110 milliárd forintot, és a vállalat évente 6 milliárd forint összeget fordít gázhálózati beruházásokra.

Ahogy korábban is írtuk: a Mátrai Erőmű eladása után az Opus maradt az energetikában, de más fókusszal, a sokkal jövedelmezőbb disztribúcióra álltak át a termelés helyett. A Tigáz mellett a Titász felvásárlása is mutatja ezt az irányváltást.

Borítókép: Az Opus Global székhelye a budapesti Andrássy úton. Kép: Google Street View

Oszd meg!