Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

fotó: American Public Power Association // Unsplash

Mészáros Lőrinctől vásárol a magyar állam!

Az ország legnagyobb napelemparkja még a Mátrai Erőmű részeként került az egykori felcsúti polgármester kezébe, most pedig úgy néz ki, a magyar állam lecsap rá.

A 444  iparági forrásokból úgy értesült, hogy

a Magyar Villamos Művek (MVM) megvásárolja Mészáros naperőművét, a bevásárlás előtti átvilágítás már el is kezdődött a cégnél.

Orbán Viktor személyes barátja cseh üzletemberek bevonásával, Status Power Invest nevű cégén keresztül vette meg az erőművet a német RWE óriásvállalattól, de már 2018 tavaszán elkezdte kivásárolni a külföldi partnert. Az indoklás szerint a cseheknek más elképzelései voltak az erőművel kapcsolatban.

A naperőművet még a Mátrai Erőmű előző tulajdonosa telepítette 2015-ben, az üzem 16 MW-os kapacitásával körülbelül négyezer háztartás áramellátását biztosítja. Az RWE már az eladás környékén előkészített egy kétszer 20 MW-os bővítést, amit Mészáros a csehekkel közösen meg is akart valósítani. Úgy tűnik a folyamatot mégsem ő, hanem a magyar állam bonyolítja majd le.

A tranzakciónak hála ez az első alkalom, amikor Mészáros közvetlenül, egy cég eladásával szerez pénzt az államtól.

 

„Az utazás egyik jó oldala, hogy megtanulod, mit értékelj, ha egyszer hazatérsz”