Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Messi és Suarez felesége “magyar” luxusbutikot nyitottak Barcelonában

A játékosok is aktívan üzletelnek, de az FC Barcelona gólvágóinak feleségei is közös bizniszbe vágtak: egy magyar menekült Dél-Amerikában már fogalommá lett márkáját hozták Európába. 

Antonella Roccuzzo az FC Barcelona csillagának, Lionel Messinek a majdnem felesége, míg Sofía Balbín a katalán sztárcsapat csatárának, Luís Suareznek a felesége. A játékosok kapcsolata a pályán nagyon is jól működik, de feleségeik kapcsolata is igencsak gyümölcsöző (Antonella évek óta jegyben jár Messivel, esküvőjüket többször halasztották a játékos pályafutása miatt, úgy néz ki, idén nyáron összehozzák a dolgot). Az Argentínában és Dél-Amerikában igen népszerű luxusmárka, a Ricky Sarkany első barcelonai butikját nyitották meg tegnap. A Diagonal sugárúton a megnyitón maga Sarkany is ott volt – ő magyar bevándorlók gyermeke. Cípész apja 1950-ben költözött Argentínába, néhány szót beszélt csak spanyolul. A kis Ricky a műhelyében nőtt fel, majd 1985-ben saját márkát alapított, ami nagyon népszerű lett Latin Amerikában. A barcelonai a márka első európai zászlóshajóboltja, az alapítók, Antonella és Sofía maguk is dél-amerikaiak amúgy, egyikük argentin, a másikuk uruguayi.

Messi és Suarez is ott volt a tegnapi megnyitót követő vacsorán, de részt vett a csapatból a kapus Ter Stegen és a középpályás Sergio Busquets is, valamint Messiék régi csapattársa, a katalán klubban nevelkedő, de most Londonban futballozó Francesc Fabregas is.

antonella

Antonella Roccuzzo és Sofía Balbín a magyar száramzású tervezővel, Ricky Sarkany-val Barcelonában. Fotó: Empresario Sarkany

 

Sarkany munkája nagyon ismert és elismert Dél-Amerikában, ahol a dizájn és a divat egyik meghatározó alakja –  összesen 57 üzlete van már az óceán túlpartján. A lábbelik mellett kiegészítőket, pénztárcákat és parfümöket fognak árulni az új barcelonai butikban is, nőknek és férfiaknak egyaránt. Ha valaki be akar térni vásárolgatni, 2000 euró minimum legyen nála, ha nem csak nézelődni akar. A Sarkany igazi presztízsmárka, és ennek meg is kérik az árát.

Nemcsak a feleségek, de a játékosok is komoly üzleteket bonyolítanak a pályán kívül. A legnépszerűbb befektetési terület az ingatlan. Messi a Limecu 2010 SA nevű vállalkozásán kersztül egész komoly ingatlanportfóliót tudhat magáénak, szülővárosában, Rosarióban például beszállt egy 125 méteres, 40 emeletes lakópark finanszírozásába is. A csapat középhátvádje, Gerard Piqué nevén van egy videójátékokat fejlesztő cég, a Kerad Games, amibe több mint 2 millió eurót invesztált az elmúlt években, de övé a Bas Alimentària nevű húsipari cég harmada is, amivel a hamburger-bizniszbe is betört két évvel ezelőtt. A csapat horvát középpályása, Ivan Rakitic – aki tavaly Mészáros Lőrinc nyaralójában pihent egy keveset – egy sevillai étterem-bár büszke tulajdonosa, a Barcelona előtt ugyanis az andalúz fővárosban focizott. A csapatkapitány Andrés Iniesta is gasztróban erős, ő a szülővárosában, Fuentealbillában alapított borászatot 2010-ben, azóta olajsajtolással is foglalkozik.

Oszd meg!