Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megvette a Shell a legnagyobb brit e-töltő szolgáltatót, Kapitány István is megszólalt

Az olaj- és gázipari óriás az Ubitricity vásárlásával az elektromos járművek egyik legnagyobb európai elektromosautó-töltő szolgáltatását kebelezi be.

A Shell hétfőn, az ár nyilvánosságra hozatala nélkül közölte, hogy 100 százalékos tulajdonrészt vásárol a berlini székhelyű vállalatban.

Kapitány István, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke a Financial Timesnak úgy nyilatkozott, hogy az együttműködéssel szeretnék támogatni azokat az ügyfeleiket, akik elektromos járművekre szeretnének váltani.

Kapitány István: Mindenki olyan jó vezető, amilyen jól nélküle a csapata teljesít

Ez a lépés tovább erősíti a Shell azon erőfeszítéseit, hogy támogassák a járművezetőket az alacsony szén-dioxid-kibocsátású közlekedés preferálásában.

A vásárlás jóváhagyásához hatósági jóvájárulás is szükséges.

Az Ubitricity Nagy Britannia legnagyobb nyilvános elektromosautó- töltőhálózata, több mint 2700 töltőponttal rendelkezik.

Az Ubitricitynek kisebb hálózata működik Németországban és Franciaországban is, és több mint 1500 további töltőállomása van szerte Európában.

A cég célja, hogy a töltési pontokat a meglévő utcai infrastruktúrába integrálja. Ez azért is fontos, mert szakértők szerint az elektromos járművek népszerűsítésének kulcsa a könnyebben hozzáférhető töltési lehetőségekben rejlik.

Kiemelt kép: Kapitány István Londonban, a Forbes magazin fotózásán // Fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!