Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megveszi a Cisco az egyik legforróbb magyar startupot, duplázik az alapító, ez a második exitje

A Cisco bejelentette vásárlási szándékát a a 2017-ben alapított Banzai Cloud megvásárlására, ami a hetedik helyen szerepelt a 2019-es legforróbb magyar startupok listáján. 

A Banzai Cloud-ot 2017-ben alapította Mátyás János és Csendes Miklós, akikhez 2018-ban Flautner Krisztián ügyvezetőként csatlakozott. Mátyás János nevéhez egy korábbi exit is fűződik: Papp Lajossal még 2014-ben alapították meg az első, adatok menedzselésével foglalkozó projektjüket, a SequenceIQ-t.

Akkor a világ egyik legnagyobb big data cége, a Hortonworks (ma Cloudera) vásárolta meg a startupjukat 10 millió dollárért.

A Banzai Cloud szoftver- és big data megoldást fejleszt, platformjuk egyszerűbbé teszi a vállalatoknak a felhőalkalmazások fejlesztésének, üzembe helyezésének és skálázásának komplexitását.

A Banzai Cloud közel hároméves fennállása alatt két körben több, mint 5 millió dollár tőkét vont be a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A befektetésekben részt vett a FastVentures és a Euroventures, utóbbi a kezdetektől, alapító befektetőként segítette a vállalkozást.

A Cisco Systems egy amerikai multinacionális vállalat, amely fogyasztói elektronikai berendezéseket, hálózati eszközöket és kommunikációs technológiát fejleszt és értékesít.

A cég a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata.

A mai bejelentés a Cisco-nak már a második felhő fókuszú akvizíciója a közelmúltban. Októberben felvásárolták az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik. A Banzai Cloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le, ekkor a Banzai Cloud csapata a Cisco Emerging Technologies and Incubation Csoporthoz csatlakozik.

Borítókép: Mátyás János, Flautner Krisztián és Csendes Miklós, forrás: Banzai Cloud

Frissítés: A cikkben pontosítottuk a Sequence IQ alapítási idejét, illetve a Banzai Cloud-alapítók személyét.

Oszd meg!