Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Megvan a döntés, lőttek a fesztiválszezonnak – de mi lesz helyette?

Nyár végéig nem lesznek fesztiválok Magyarországon, de az állam 5,3 milliárd forinttal támogatja meg a zenészszakmát – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter elmondta, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedések maradnak, ugyan Magyarországon stagnál a fertőzöttek száma, a szomszédos országokban emelkedtek a számok.

Advertisement

A kormány ezért is határozott úgy, hogy augusztusban még biztosan nem lesznek fesztiválok és zenész rendezvények sem. Július végén még csak az volt biztos, hogy augusztus 15-ig maradnak érvényben a járványügyi védekezés miatt bevezetett korlátozások.

5,3 milliárdot adnak a Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ), ők osztják szét a forrásokat a zeneiparban, Gulyás (képünkön) szerint ún. garázskoncerteket tarthatnak majd a zenészek, hiszen a korlátozás az 500 fő feletti zenész-táncos rendezvényeket érinti.

A fesztiváltilalom mellett Gulyás közölte, hogy

  • a kormány nem támogatja a Hajógyári-szigeten zajló beruházásokat
  • a postások fizetésének emelését az Európai Bizottságtól tették függővé
  • a Fradi tulajdonába adják a Népligetben épülő kézilabda-csarnokot.


 

"Minden paranoiás engem üldöz."