Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Autós céget visz a tőzsdére a magyar milliárdos, a részvényesek bíznak benne

Bíznak a részvényesek a Wallis által bemutatott stratégiában. 

Lejárt a Forbes-listán 5. helyen szereplő milliárdos, Veres Tibor érdekeltségi körébe tartozó Wallis Asset Management által az Altera részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje: egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét. Az eredmény azt mutatja, hogy a részvényesek bíznak a társaság legnagyobb tulajdonosa, a Wallis által bemutatott stratégiában, melynek keretében tőzsdére lép a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű vállalatcsoport – közölte szerkesztőségünkkel a társaság.

A Wallis Asset Management Zrt. (Wallis) által az Altera Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje 2018. július 9-én, hétfőn 12 órakor lejárt. A határidőig az ajánlatra vonatkozó elfogadó nyilatkozat nem érkezett, egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét.  A vételi ajánlat lezárultát követően

a Wallis 1,74 százaléknyi Altera törzsrészvény vásárlásával 25,07 százalékra növelte részesedését a társaságban, ezzel továbbra is a vállalat legnagyobb tulajdonosa.

Az Altera igazgatósága az ajánlat eredményét úgy értékeli, hogy a társaság részvényesei bíznak a Wallis által bemutatott működési tervben és stratégiában, így az Altera a jövőben a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban fektethet be. Az, hogy a vételi ajánlat során egyetlen részvényt sem ajánlottak fel a befektetők, lehetővé teszi, hogy továbbra is megvalósítható a szükséges szintű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos, hosszútávú tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága.

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa. Fotó: Wallis

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

A stratégia megvalósításához szükséges tranzakciósorozat következő lépéseként apporttal történő tőkeemelés keretében a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű négytagú vállalatcsoportja az Altera tulajdonába kerülhet. Ez nem csak az érintett vállalatok, hanem a magyar tőkepiac szempontjából is mérföldkő, írják közleményükben, “hiszen ez az első olyan tranzakció, mellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a magyar tőzsdén”.

Az Altera portfoliójába kerülő vállalatok tevékenysége és azoknak a társaság eredményességéhez való hozzájárulása jelentősen növelhetik az Altera részvényei iránti keresletet, és ezáltal a részvényárfolyam folyamatos emelkedése biztosítható.

Korábban írtunk róla, hogy a Wallis autós cégei igencsak jó évet zártak tavaly. A portfólióba tartozó társaságok együttes árbevétele a duplájára nőtt, mely jelentős hatékonyságjavulással is együtt járt, így a nem konszolidált adózott eredmény 1,8 milliárd forint lett.

Veszik a BMW-ket, és nem csak azt – ezért viszi cégeit a tőzsdére a magyar milliárdos

Oszd meg!