Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megvan a dátum – Jeff Bezos lemond az Amazon ügyvezetői székéről

Maga Bezos jelentette be, hogy július 5-ével lemond az Amazon ügyvezetői székéről, a helyét az Amazon Web Services vezérigazgatója, Andy Jassy veszi át.

A hírt a cég éves részvényes ülésén jelentette be szerdán, amiről a CNBC számolt be. „Azért azt a napot választottuk, mert fontos számomra: az a nap volt az, amikor az Amazont bejegyeztük, 27 éve, 1994. július 5-én” – kommentálta Bezos.

Az már február óta várható volt, hogy még ebben az évben távozik Bezos az ügyvezetői székből, de csak most lett végleges a dátum. Azután az igazgatótanács elnökeként

több időt szeretne szentelni a filantróp kezdeményezéseire, mint a Bezos Earth Fund,

az űrhajós projektjére, a Blue Originra és egyéb cégeire, mint a The Washington Post.

Az utódlás kérdését nagy titok övezte, legtöbben Jeff Wilke-re tippeltek, aki augusztusban vonult nyugdíjba az Amazon fogyasztói üzletágának vezetéséről, de végül Andy Jessy lesz az új ügyvezető, aki 2003 óta vezeti az Amazon Web Services-t.

Harmincszoros tempó kell a világ leggazdagabbjaitól, hogy elérjék a globális klímacélokat – mit tesz a világelit a zöld jövőért?

Kép: Twitter // Jeff Bezos

Oszd meg!