Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megugrott a forgalom a budapesti repülőtéren

Az előző hónaphoz képest több, mint háromszorosára nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban. Még így is 81 százalékos a visszaesés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Míg júniusban 84 781 utas fordult meg a főváros repülőterén, addig ez a szám júliusra 304 596 főre emelkedett – derül ki a repülőtér aktuális értesítőjéből.

Fokozatosan tér vissza tehát az utazási kedv, ami nagyrészt az újrainduló járatoknak és az egyre bővülő útvonalkínálatának köszönhető.

Augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úticélra.

Rendszeres a fertőtlenítő takarítás, és arról is próbálják informálni az utasokat, hogy amennyiben karanténkötelezettség alá eső országból érkeznek Magyarországra, és hatósági házi karanténba kell vonulniuk, az ehhez kapcsolódó űrlapot töltsék ki előzetesen a repülőtér honlapjáról, ezzel jelentősen csökkent az államhatáron töltött várakozási idő.

A Budapest Airport a zöld besorolású országból érkező utasokat és a piros, illetve sárga besorolású országból érkezőket külön területen kezeli, így

a beléptetés folyamán a karanténkötelezettség alá eső utasok nem érintkeznek a zöld országból érkező utasokkal.

Kép: Unsplash

Oszd meg!

"Minden embernek joga van életében egy nagy őrültséghez."