Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Megszólalt a rendőrség és Bige is az őrizetbe vételről

Ahogyan arról reggel beszámoltunk, őrizetbe vették Bige Lászlót, a péti Nitrogénművek és a szolnoki Bige Holding tulajdonosát. A rendőrség és Bige is megszólalt most az ügyben.

A 24.hu-nak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól megerősítette, hogy a milliárdos üzletembert valóban gyanúsítottként hallgatták ki, még hozzá az alábbi ügyekben:

  • különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette,
  • hamis magánokirat felhasználásának vétsége,
  • önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Ennél többet a nyomozás érdekeire való tekintettel nem mondtak. Bigét azért a szabolcsi rendőrök hallgatták ki, mert Nyíregyházán él.

Nitrogénművek: 3 éve nyomoznak, alaptalanok a vádak, a cégek működnek tovább

A péti Nitrogénművek tulajdonosa, Bige László. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Reagált közben a tulajdonos nevében a Nitrogénművek is, mint közleményükben írják „a hírt a vállalat megerősíti. Bige Lászlót kedden őrizetbe vették. Hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják”.

Innentől idézzük a Nitrogénművek közleményét:

„A Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya 2017. november 16-án házkutatást tartott a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. székhelyén, és ugyanezen napon házkutatásra került sor az NZRT-TRADE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén is. A nyomozás azóta is tart és 3 éve nem került bírósági szakaszba. A vádak teljes mértékben alaptalanok. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása. A cégcsoport működését a történtek nem befolyásolják. A Nitrogénművekre és Bige Holding Kft-re pénzügyi hatása nem lehet. A cég Igazgatósága és az alá tartozó vezetés biztosítja a folyamatos és gördülékeny üzletmenetet.”

Bige László 92,2 milliárd forintos becsült vagyonával a 14. leggazdagabb volt a Forbes januárban publikált gazdaglistáján.

Borítókép: A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Oszd meg!