Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megnyitott a magyar Tesla-szalon, az idénre tervezett autók ötödét már el is adták

A Teslák leendő vásárlói között nagy számban cégek szerepelnek majd, kétmilliárd lízingkerettel várják a megrendeléseket.

A Tesla modellek eddig csak egyedi import keretében érkeztek be az országba, bemutatóteremben, teljes szolgáltatási körrel eddig nem volt elérhető az amerikai márka. Ez április 25-étől megváltozik, mostantól a magyar ügyfelek is testközelből ismerkedhetnek a világ legnépszerűbb elektromos autóival. A Teslával való egyeztetések után a magyar tulajdonú Universal Leasing Kft. saját beruházás keretében alakította ki bemutatótermét, így a magyar ügyfeleknek is adott már a lehetőség, hogy részleteiben megismerhessék a Tesla modelleket és tesztvezetés során próbálják ki Elon Musk autóit.

A Tesla Universal kedvező finanszírozási szolgáltatásokkal várja a vásárlókat:

teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben, elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat, ami a Tesla egyedi online értékesítési rendszerében nagy könnyítést jelent.

A cég 2019-ben legalább 100 darab Tesla gépjármű értékesítésére számít, ami feltehetően nem irreális elképzelés, hiszen már a nyitást megelőzően majdnem 20 darab ügyfél rendelt autót az új egység közvetítésével. Felső határt maga az amerikai gyártó sem gördít a magyar partner elé, mert a Tesla Universal volumenkorlátozás nélkül rendelhet a gyártó online rendszerében.

Mindegyik Tesla-modell elérhető a budapesti bemutatóteremben. Fotók: Universal Leasing Kft.

Mivel a Tesla vásárlók döntő többsége finanszírozással vásárolja meg autóját, ezért különösen nagy előnyt jelenthet az Universal Leasing Kft. által nyújtott operatív lízing, melynél hozzávetőlegesen 2 milliárd forintos hitelkerettel tud gazdálkodni a Tesla Universal.

Hasonlóan népszerű lehet a 3 és 4% közötti THM-mel működő zárt végű pénzügyi lízing konstrukció is. A vezető biztosítótársaságok segítségével a finanszírozáshoz kapcsolódó feltételek is kedvezményes rendszerben kerülnek kialakításra, így már irreálisan magas biztosítási összegek sem nehezítik a hazai Tesla-vásárlást.

A Teslák leendő vásárlói között nagy számban cégek szerepelnek majd, számukra pedig jelentős adókedvezményeket és leírható költségeket is jelentenek a kedvező finanszírozási konstrukciók.

A magyarországi Tesla szervizpont megnyitása még várat magára, de már ez ügyben is előrehaladott tárgyalások folynak. Addig a leginkább kézenfekvő megoldás a bécsi szerviz felkeresése, ennek lebonyolításában a Tesla Universal is segít.

Áprilistól már az európai piacokon is rendelhető a Model 3 Standard Plus változata, ami extrákkal együtt is beférhet az állami támogatási rendszer által szabott 20 millió forintos értékhatárba.

A Tesla Universal tagja a Magyar Elektromobilitás Szövetségnek, és stratégiai egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy az államilag szabott feltételrendszernek megfeleltesse transzparens folyamatait, és az érintett Tesla modellek idővel felkerülhessenek az állami támogatással megvásárolható elektromos autók listájára.

Már tesztvezetőket vár a Tesla Budapesten – márkaboltot nyitnak Magyarországon

Borítókép: Universal Leasing Kft.

Oszd meg!