Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Kép: Pablo Merchán Montes // Unsplash

Megmentené az esőerdőket a Mars

2025-re olyan ellátási láncot építene ki a Mars Wrigley, ami kizárólag erdőirtásmentes termelőktől szerzi be a kakaót – írja sajtóközleményében a cég.

A Mars a világ egyik vezető édességgyártója, és mint ilyen, hatalmas mennyiségű kakaót vásárol – ennek kitermelése pedig sokszor olyan cégek feladata, amik a nagyobb termőterület felhasználása érdekében gyakran erdőirtáshoz folyamodnak.

A Mars azt szeretné, ha a hozzájuk kerülő kakaó 100 százalékban erdőirtásmentes termelőktől érkezne, ennek feltétele viszont a beszállító lánc teljes felügyelete.

A jövőben csak olyan termelőkkel lépnek partnerségre, amik megfelelnek a Responsible Cocoa-program előírásinak.

Ezen felül 2025-re GPS-alapon térképezi fel a teljes ellátóláncot, kakaófarmokig lebontva – azaz a Marsnál pontosan tudni fogják, mely farm tartja be a szigorú előírásokat és melyik nem.

További terv, hogy a cég nyilvánossá teszi az elsődleges beszállítók forrásait, az átláthatóság kedvéért pedig harmadik felet is bevon a folyamatba.

Jelenleg a Mars felhasznált kakaómennyiségének 95 százalékát tudja visszavezetni elsődleges, közvetlen beszállítókhoz, a kakaó származási országához.

Kakaó-ellátási láncának csaknem 40 százaléka köthető másodlagos beszállítókhoz, termelői csoportokhoz, 24 százaléka pedig harmadlagos beszállítókhoz, vagyis kakaófarmerekhez vezethető vissza.

 

Kép: Pablo Merchán Montes // Unsplash

 

A lét válna kibírhatatlanul unalmassá, ha nem próbálnánk megfejteni azokat a titkokat, amelyeket Isten elrejtett előttünk.