Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Revolut

Megérezte a Revolut a csökkenő turistaforgalmat, durva árváltozások jönnek augusztustól

Augusztus 12-től több szolgáltatás is jelentősen drágul a Revolutnál: megkétszereződik a hétvégi pénzváltás díja, ötödére csökken a díjmentes váltás limitje, és a legtöbb nemzetközi utalás után is fizetni kell majd.

Megérezte a Revolut a csökkenő turistaforgalmat, valószínűleg ezért is kerülhetett sor arra, hogy a fintech cég több szolgáltatásának díját is megemelte, illetve csökkentette a limiteket, írja a Portfolio.hu.

Az itthon is elérhető fintech vállalat emailben értesítette befektetőit arról, hogy számos díj emelésére számíthatnak. Ezek a főbb változások:

  • Havi ingyenes pénzváltási limit: 350 ezer forintra csökken; az efölött átváltott összegekre 0,5 százalékos díjat terhelnek. A korábbi limit 1,85 millió forint volt. A Premium és Metal felhasználók számára a váltás díjmentes marad.
  • Hétvégi pénzváltás árrése: 1 százalékra nő a korábbi 0,5-ről.
  • Átutalási tranzakciók díja: 150 forint lesz (a belföldi utalások és az eurózónán belüli utalások továbbra is díjmentesek).
  • Dollárban való utalás más országokba: 1000 forint, minden más devizálánál 2000.

A váltási árfolyamhoz, készpénzfelvételhez, számlavezetési díjakhoz nem nyúltak hozzá.

A változások augusztus 12-től érvényesek.

Borítókép: Nik Storonsky, Vlad Yatsenko

"Itt nincs állami támogatás, nincs társadalombiztosítás, mindenki kimegy a pályára és megküzd a többiekkel!"