Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

mcdonalds_Thabang_unsplasch

McDonaldʼs: kifogyóban az elviteles zacskó, térjünk vissza a tálcákhoz!

A vásárlók az utóbbi évben annyira hozzászoktak az elviteles rendszerhez, hogy még akkor is papírzacskókban kérik a hamburgert, ha egyébként azt az étteremben fogyasztják. Ez pedig súlyos papírzacskóhiányhoz vezet.

A koronavírus-járvány miatt hatalmas pofont kapott vendéglátás szereplői továbbra is azon dolgoznak, hogy talpra álljanak a járvány okozta károkból, ez azonban új kihívásokkal jár. A The Wall Street Journal cikke szerint a McDonaldʼs például zacskóhiánnyal küzd.

Az elmúlt évben a szigorú szabályozások és karantén miatt az éttermek többsége átállt az elviteles, vagy kiszállításos szolgáltatásra.

A Yahoo Finance jelentése szerint az elmúlt tizenkét hónapban az éttermi üzletág 80 százaléka váltott hasonló modellre, míg az azt megelőző évben ez csupán tizennyolc százalék volt. Ez növelte az elviteles zacskók számát, és a problémát nemcsak az ebből fakadó megnövekedett kereslet okozza. Egyelőre úgy tűnik, hogy a fogyasztók, fittyet hányva a korlátozások feloldására, továbbra is ragaszkodnak a papírzacskóhoz.

Így készülnek a McDonald’s hamburgerei – végigfotózták az üzemet

A dolgozóknak is szokniuk kell a tálcát

A McDonaldʼs elviteles táskáinak készlete szűkös, az akadozó ellátási lánc most az amerikai éttermeket érinti leginkább. A hálózat nemrég egy belső levelezésben arra kérte az éttermek tulajdonosait, hogy korlátozzák a zsákos kiszolgálást, mivel a készletek nem tudják tartani a lépést a megnövekedett igényekkel.

A cég szerint a vásárlók még akkor is ragaszkodnak a papírzacskókhoz, ha az étteremben fogyasztanak.

A vállalat kijelentette, hogy a hamburger szerelmeseinek újra meg kell szokniuk, hogy az étteremben a gyorsétterem tálcáiról egyenek. Eközben az elviteles és házhoz szállítós megrendelések száma továbbra is jelentős, ami tovább csökkenti a meglévő készleteket. 

A McDonald’s egyik legnagyobb problémája: a papírzacskó // fotó: Erik Mclean // Unsplash

Nemcsak a fogyasztóknak, hanem a dolgozóknak is szokni kell a visszatérést a tálcákhoz. A világjárvány idején a munkavállalók hónapokat töltöttek azzal, hogy papírzacskókba csomagolják az ételt, sokuk még soha nem használt tálcát a kiszolgálás során. Ez pedig tovább növeli a feszültséget, és lassítja a tálcák visszatérését.

Kiemelt kép: Thabang // Unsplash

Oszd meg!