Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Márki-Zay: Csányi egy külön intézmény, Hernádiról is beszéltünk

Az ellenzéki előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának szerdai megbeszélésen szóba került Hernádi Zsolt lehetséges kiadatása, Bige László, aki pár hete többmillió forinttal támogatta Márki-Zay kampányát, és arról is beszéltek, hogy egy esetleges kormányváltás után mit kezdene az ellenzék a bankszektorral.

Ahogy korábban a Forbes.hu is megírta, Márki-Zay Péter szerdán az OTP székházában egyeztetett Csányi Sándor bankvezérrel, aki egyébként a találkozót kezdeményezte.

A találkozóra Hódmezővásárhely polgármesterét Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke is elkísérte. Az RTL Klub úgy tudja, Csányi és Márki-Zay zárt ajtók mögött a pénzügyi szektorról tárgyalt. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes Beszéd műsorában pár részletet megosztott a találkozóról.

Márki-Zay Csányival egyeztetett és Gattyán fideszességére célozgat

Csányi nem politizál

Márki-Zay cáfolta, hogy Csányi támogatná a választási kampányban, mikor arról kérdezték, a találkozón beszéltek-e a közelgő választásokról. A politikus szerint Csányi önálló intézmény, aki nincs kiszolgálva a Fidesznek sem, sőt.

Állítása szerint konfliktust is szülhet, ha Orbán Viktor szemet vetne Csányi érdekeltségeire.

Szóba került az is, mit kezdene az ellenzék a bankszektorral, a hitelezéssel és a vállalkozásokkal, amire Márki-Zay az egyszerűsítést és a digitalizáció előremozdításával felelt.

Hernádi, Bige, Gruevszki

Csányi rákérdezett Hernádi Zsolt, Mol-vezér lehetséges kiadatására is. Hernádit két év börtönbüntetésre ítélték Horvátországban, de Magyarország évek óta nem adatja ki.

Ugyan a hódmezővásárhelyi polgármester még pár napja a Balkaninsightnak azt mondta, hogy kiadatná az üzletembert, a találkozón már árnyaltabban fogalmazott.

„Az ártatlan embereket és a magyar állampolgárokat a magyar államnak meg kell védenie, ez nem vonatkozik jogos és igazolható bűncselekményekre” – mondta Márki-Zay az ATV-ben. Hozzátette, hogy ha a nemzetközi szerződések, és a magyar igazságszolgáltatás szabályai szerint ki kell adni Hernádit, az állam kénytelen kiadatni az üzletembert.

Márki-Zay kiadná a horvátoknak Hernádi Zsoltot

A volt északmacedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki kapcsán már jóval egyértelműbben fogalmazott, a hazájában börtönbüntetésre ítélt, nemzetközileg körözött politikust biztosan ki fogják adni.

Bige Lászlóról, aki többmillió forinttal támogatta már Márki-Zayt és további támogatást ígért, Csányival is beszélt, utóbbi nem épp pozitív fényben nyilatkozott a műtrágyakirályról.

Bige: Aki szerint Csányi strómanja voltam, az olyan buta, hogy a tükör előtt lehányja magát

A kiemelt kép bal oldalán Márki-Zay Péter, fotó: Márki-Zay Péter / Facebook

Oszd meg!