Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Már iOS-re is elérhető a magyar moziértékelő app, a Kiflee

Új funkciókkal is bővítették a srácok az alkalmazást, de az is kiderült, hogy mi a magyarok kedvenc filmje

Az induláskor mi is beszámoltunk a Kiflee-ről, a telefonos filmértékelő applikációról, ahol minél többet értékelünk, annál jobban kiismeri az ízlésünket a program, és egy idő után olyan filmeket ajánl nekünk, ami valószínűleg tetszeni fog.

A srácok nem pihentek, most jött ki a program iOS-re, így már az Apple-cuccok használói is értékelhetik a filmeket. A cég közleménye szerint  további funkciókkal is bővültek: a barátok menüpont is helyet kapott benne, itt az applikációt használó facebook ismerőseinket láthatjuk. Új fejlesztés még a feketelista, ide lehet rakni azokat a filmeket, amiket tuti nem akarunk látni.
Ennek ellenpólusaként működik a watchlist, ahova azokat tudjuk elmenteni, amiket majd a későbbiekben akarunk megnézni.

screenshot_20161214-165939

 

A filmeket piktogrammok segítségével lehet értékelni, nem pedig skálán. Ha valamit borzasztónak ítélünk meg, akkor adhatunk neki egy vécépapírt, aztán utána jönnek az egyszer nézhetők, majd a király filmek, végül gyémántot adhatunk annak a mozinak, amit akárhányszor meg tudnánk nézni. Az értékelt filmek megjelennek a profilunkon, az ajánlóba pedig olyan filmeket kapunk, amiket a mi ízlésünkhöz hasonló felhasználók értékelnek, szóval nehezebb lesz lyukra futni. A rendszer egyre okosabb lesz, vagyis minél többször értékelünk minél több fajta filmet, annál jobban be tudja majd lőni, mit néznénk meg szívesen. A csapat szerint az alkalmazás egyik előnye, hogy nagyon gyorsan lehet értékelni, és gyorsan is tudunk majd információt szerezni, nem kell kritikákat olvasni. A pontozási rendszer sem a hagyományos, az osztályzatnál sokkal konkrétabb és egyszerűbben eldönthető kérdés az, hogy megnéznéd-e a filmet és ha igen, akkor vajon hányszor.

 

Mit szeretünk mi? A Kiflee adatai szerint

A 10 legtöbbet értékelt film:

 1. Csillagok között
 2. Deadpool
 3. Eredet
 4. Mad Max – A harag útján
 5. Amerika kapitány – Polgárháború
 6. Suicide Squad – Öngyilkos osztag
 7. Jurassic World
 8. Mentőexpedíció
 9. A galaxis őrzői
 10. A Wall Street farkasa

A 10 legjobbra értékelt film:

 1. A remény rabjai
 2. Az elit alakulat (filmsorozat)
 3. Harcosok klubja
 4. Életrevalók
 5. A Vasember
 6. Hetedik
 7. A Keresztapa
 8. Forrest Gump
 9. Ponyvaregény
 10. Halálsoron

 

Oszd meg!