Fotó: A Bubbles vezérigazgatója, Ceglédi Csongor. Fotó: Bubbles
Üzlet

Már házhoz is megy a mosatlanért az önkiszolgáló magyar mosoda, a nyugdíjasoknak ingyenes a kiszállás

Forbes
2020. március 23. 3 perc olvasás

Házhoz viszi március 23-tól a tavaszi nagymosást a Bubbles, egyelőre Budapesten indítják el.

A Bubbles önkiszolgáló mosoda március 23-tól, hétfőtől megkezdi házhoz szállítási szolgáltatását – értesítette a vállalat a Forbes szerkesztőségét.

A magyar alapítású mosodahálózat a kialakult krízis helyzet apropóján szeretne segítséget nyújtani az otthonmaradásban és a háztartás tisztán tartásában. Mint írják, a teljesen fertőtlenített paplanokat, törölközőket, ágyneműket, függönyöket és ruhákat házhoz viszik akár 24 órán belül.

A kiszállás díja kedvezményesen 1000 forint, a 65 év felettieknek ingyenes a szolgáltatás.

A szolgáltatás egyelőre Budapesten indul el, így néz ki az árlista:

  • Mosás dupla kapacitású mosógéppel (11 kg) Christeyns mosószerrel, öblítővel és fertőtlenítővel: 1500 forint
  • Szárítás dupla kapacitású szárítóval (16 kg, 37 perces szárítási idő): 1500 forint
  • Mosás tripla kapacitású mosógéppel (16 kg) Christeyns mosószerrel, öblítővel és fertőtlenítővel: 1900 forint
  • Szárítás tripla kapacitású szárítóval (25 kg, 37 perces szárítási idő): 1900 forint

A 2013 óta működő Bubbles magyar tulajdonú tulajdonban van, 2016-ban már 32 üzlettel volt jelen a magyar piacon. Ez a szám 2019 év végére 47 mosodára (30 saját és 17 franchise üzlettel) nőtt. Tavaly a nemzetközi terjeszkedését is megkezdte a cég: közel 40 üzlet megnyitását tervezték 2020 végéig a cseh fővárosban és magyar nagyvárosokban. A Forbes kérdésére a vállalat közölte, hogy a Bubbles továbbra is terjeszkedik belföldön és külföldön is. Azonban a csehországi mosodákat az ottani szabályozásnak megfelelően be kellett záriuk.

A forgalmuk lendületesen nőtt ez elmúlt években, de a 2018-as 625 millió forintos forgalom mellé még 93,1 milliós veszteség társult. De a társaság EBITDA-ja már pozitívba fordult, 55 millió forintot tett ki, ami közlésük szerint 2019-re 80 millióra emelkedett. A társaságba 2013-ban befektetőként szállt be az EU-s Jeremie-forrásokat kezelő Venturio alap, az alapkezelő tulajdonosa az egyik leggazdagabb magyar, a Veres Tibor érdekeltségébe tartozó Wallis Asset Management Zrt.

A verseny amúgy pörög az okosmosodák piacán, az egyik nagy nemzetközi szereplő, a spanyol Mr Jeff is elindult Magyarországon. Ők eleve házhoz mennek a mosnivalóért és vissza is szállítják a mosás végeztével, terveik szerint franchise-modellben terjeszkednének a magyar piacon.

A cikket frissítettük a Bubbles reakciójával a terjeszkedési terveikkel kapcsolatban.