Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyarok mellett szlovák és román startupokat támogat az MKB

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab már nemzetközi szinten mozog. A február 5-én indult második inkubációs programunkban hat ország nyolc startupja vesz részt. A startupok között van számlázást, pénzügyi tervezést és jelzáloghitelhez való hozzájutást biztosító fejlesztés is.

Az MKB Fintechlab stábja 2017 őszén európai roadshow rendezett, meglátogatta a régió startupközpontjait.  A Fintechlab második inkubációs programjára – 2017 decemberében – tizenegy országból, hetvennyolc startup jelentkezett – áll közleményükben.  Ebből nyolcat választottak ki, két magyart és hat külföldit.

  1. A magyar Adriana Accounting a kis- és középvállalkozások könyvelését teszi automatikussá;
  2. A szintén magyar Livlia az ingatlankeresést teszi személyre szabottá és élményszerűvé. A Livliáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben;
  3. A szlovák Hypomo, a jelzáloghitel felvételét reformálná meg gépi tanulás segítségével;
  4. Két Romániából érkezett startup is van: a ThinkOut a kis- és középvállalkozások vezetőinek segít pénzügyeik előrejelzésében;
  5. a Pago a havi számlafizetéseket teszi egyszerűvé és követhetővé.
  6. A lengyel metis.finance, a kis- és középvállalkozások életét segíti azzal, hogy egy felületen teszi elérhetővé számukra a vállalkozás valamennyi pénzügyi adatát.
  7. Az ukrán bNesis az ügyfeleik különböző forrásból származó adatainak összefésülésével segíti a banki ajánlatok személyre szabását.
  8. A szlovén Space Invoices a számlázási szektort újítaná meg fejlesztőbarát számlázó megoldásával.

A 12 hetes programban a vállalkozásuk fejlesztéséhez szükséges eszközök mellett az indulótőkét is biztosítják a startupoknak.

Oszd meg!