Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A magyar milliárdos saját szállodáját ajánlja fel karanténkórháznak

A koronavírus elleni védekezés segítésére 105 szobás hotelt ajánl fel Nagy Elek, a Stelius Befektetési Zrt.  igazgatótanácsának elnöke, amelyet karanténkórházként használhat az Operatív Törzs – tudatta szerkesztőségünkkel a társaság.

Pintér Sándor belügyminiszternek eljutatott március 17-i levelében Nagy Elek, a Stelius Befektetési Zrt. irányítása alá tartozó harkányi Baranya Hotelt (képünkön) ajánlotta fel az Operatív Törzs járványügyi munkájának támogatása céljából. A 105 szobás hotelt teljes kapacitásával és szolgáltatásaival az Operatív Törzs karanténkórházként is használhatja a védekezés során.

Gazdaság és járvány: hatásvizsgálatot indítottak

Mint közleményükben írják, a járvány mindenkit, magánembereket és cégvezetőket egyaránt érint, hosszú távú gazdasági hatásai bár egyelőre kiszámíthatatlanok, annak modellezésére a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is intenzív vizsgálatokat folytat.

Nagy Elek, a BKIK – nemrég újraválasztott – elnöke is különös figyelmet szentel a járványnak, és annak vállalkozásokat érintő hatásaira. Ezért is indítottak el egy széleskörű hatásvizsgálatot.

„Jelen pillanatban, a járvány ezen szakaszában közös felelősségünk, hogy lehetőségeinkhez mérten részt vállaljunk a koronavírus elleni védekezés feladataiban” – hívta fel a figyelmet Nagy Elek az Operatív Törzsnek tett felajánlása kapcsán.

Nagy Elek a Forbes év elején közölt listája szerint a 21. leggazdagabb magyar, vagyonát 59,2 milliárd forintra becsültük. Érdekeltségeihez tartozik a BÁV zálogház és a Főtaxi is, valamint egy kiterjedt, 100 ezer négyzetmétert meghaladó kereskedelmi ingatlanportfólió.

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.