Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar tini ötlete alapján gyártják a legújabb Lego-szettet, igazi csocsóasztal készülhet belőle

Hamarosan egy magyar fiatal ötletéből megvalósuló Lego készletet vehetünk kézbe. A mindössze 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni Lego kockákból.

Fehérvári Donát ötletét a Lego Ideas oldalára töltötte fel még februárban – ide a rajongóknak is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a Lego tervezőivel életre keltsék azt, majd hivatalos készletként is megvásárolható legyen. A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Donát a Lego Ideas sport tematikájú felhívására készítette el.

Tervét aztán nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot. A csocsóasztal ötlete a tervezőket is meggyőzte, így pár hónap múlva – miután a Lego tervezőcsapatával közösen végleges megjelenést kap a modell – már hivatalos Lego készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a Lego Ideas történetében, hiszen legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

Oszd meg!