Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Leteszteltük a 15 perc alatt házhoz érkező pizzát

A legtöbb ismerősöm első reakciója annak a ténynek hallatán, hogy Budapesten van egy pizzázó, ahonnan 15 perc alatt megérkezik a rendelés, az volt, hogy annyi idő alatt meg se sül.

Pedig egy jó kemencében egy igazi vékonytésztájú pizza pár perc alatt elkészül, és ha ezt egyszer már megtapasztaltuk, könnyebb elhinni, hogy nem feltétlenül kell rá órákat várni.

Nagy Zsombor, a 15 minutes pizza üzemeltetője szinte önös érdekekből találta ki, hogy étel kiszállításba kezd. „Én akkor vagyok éhes, amikor megrendelem az ételt, nem másfél óra múlva.” Április óta szállítanak Budapest belső kerületeibe, az üzleti modell pedig egyszerű: gyorsan, melegen szállítják a pizzákat. Nem hatalmas a választék, de ami van, az finom.

 

screen-shot-2017-07-13-at-16-20-35

A kiszállítással nem vállaltak lehetetlent

„Biztos mirelit.” Kommentelik a facebookon a rosszakarók. Pedig minden helyben készül. A tészta előre be van készítve, de ez a legjobb éttermeknél is így van, az alap szószt, feltéteket és sajtot rászórni egy pár másodperc, ezek után mehet a sütőbe, ahol pár perc alatt kisül, és már dobozolható is.

Ezek után következik a kritikus pont: a kiszállítás. Jelenleg 2 állandó biciklis futárral dolgoznak, akik egyenként viszik ki a környékre a pizzákat. Megesik, hogy több megrendelésük van, mint 2 olyankor van, hogy késnek a fiúk. Abban az esetben, ha 15 percnél tovább tartana a kiszállítás, ingyen jár a pizza. Jogosan felmerülhet bennünk, hogy miért éri meg ez a modell a cégnek, hisz rengeteg ingyen pizzát osztogathatnak.

„Igen, van olyan aki az ajtóban áll a stopperrel.”

 

–nevet Zsombor, de nem aggódik. Napi szinten elenyésző az ajándék pizzák osztogatása, 30-40 pizzából átlagosan 4 nem ér oda időben, hétvégén mindkét szám növekszik, de az arányokat tudják tartani. Ez annak köszönhető, hogy a biciklisek gyorsabban tudnak menni, mint a motorosok, olyan helyekre is be tudnak menni, amit esetleg csak nagyobb kerülőkkel lehet elérni és az útlezárások is máshogy érintik őket.

A konyha az Operánál van, innen kezdték el terjeszteni a kiszállítási területet is. Először csak a közvetlen környéken volt elérhető, mára viszont már Budára is rendelhetünk, igaz csak bizonyos utcákban.

A jövőben terveznek Budára költözni, a 11. kerületbe, majd először a környező országokat végül pedig Amerikát is meghódítani. Ősztől még több állandó futárral és nagyobb területen szeretnének kiszállítani Pesten, nyitottak arra is, hogy franchise hálózatot is kialakítsanak.

Egy 32 cm-es pizza nagyjából 2000 Ft-ba kerül. Ez nem a legolcsóbb pizza, amit házhoz rendelhetünk, de nem is a legdrágább. A célközönség nincs teljesen meghatározva, nagyjából mindenki, aki nagyon éhes. Nemrég italokat és édességeket is elkezdtek kiszállítani, ezeket csak magukban is lehet rendelni, kiszállítási díjat pedig nem számítanak rá az eredeti árra.

Ki is próbáltuk, működik-e a modell. Bár szívesen ettem volna ingyen pizzát, még a kiszállítási terület csücskébe is kihozták, 10 perc 22 másodperc alatt!

pizza1

Oszd meg!