Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Letartóztatták a milliárdos Samsung-fejest

Dél-Koreában a korrupciós botrány miatt egyre magasabbra csapnak a lángok.

Nagyjából 6,5 négyzetméter – ekkora most Jay Y. Lee cellája, ami elég kellemetlen lehet a négymillió dolláros luxisingatlan után, ahol eddig lakott. Lee a Samsung Group alelnökeként az egész országot megrengető korrupciós botrány miatt került a hatóságok radarjára, péntek reggel tartóztatták le.

Az iparmágnás, akinek a Forbes 2017-es becslése szerint hatmilliárd dolláros vagyona van, most egy apró cellába került, amiben csak egy matrac van, egy asztal, és egy vécé a sarokban. Lee nem érintkezhet a többi rabbal, a Business Insider információi szerint azért, mert egy olyan börtönbe szállították, ahová a bűncselekménnyel vádolt politikusokat és magas rangú cégvezetőket szoktak, ráadásul az ügyben több érintett is raboskodik már itt.

A Bloomberg szerint azért döntöttek a letartóztatás mellett, mert az ügyészség szerint fennállt a veszélye annak, hogy a cégvezér bizonyítékokat semmisít meg amíg szabadlábon van. Lee ügyvédjei nem nyilatkoztak, Lee pedig tagadja a vádakat.

Dél-Koreában tavaly októberben robbant ki a botrány, amikor kiderült, hogy az államügyekbe befolyással bír az elnök egyik, a politikai szférán kívül álló ismerőse- Lee-t azzal vádolják, hogy ezt az embert lefizette. Az elnököt impeachment eljárás alá vonták.

 

 

Oszd meg!