Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Lehet lagzit tartani, táborok is lesznek a nyáron, applikációval is igazolható lesz a védettség

Május 28. után lehet lakodalmat tartani, jelentette be a kormány. Akkor is, ha nincs még 5 millió beoltott. Pünkösd után döntenek további enyhítésekről.

Pünkösd után lesz meg az ötmillió beoltott, így a jövő héten dönt a kormány a további enyhítésekről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón bejelentette, hogy, május 27-e éjféltől lehetőség van a lakodalmak megtartására. A lakodalmakat szervezni kell, ezért szükség van arra, hogy már most bemondják a dátumot – tette hozzá.

A kormány döntött arról is, hogy a külföldön beoltott magyarok is kapnak majd védettségi igazolványt, a hivatalos eljárásrendet jövő héten hozzák nyilvánosságra. A miniszter szerint az, hogy a WHO elismerte a Sinopharmot, a magyar döntést is igazolta. Itthon már a lakosság 56 százaléka be van oltva. Mégis csak május végén lesz meg az ötmillió oltás, aminek az az oka, hogy a regisztráltak válogatnak, így nem napi 100 ezerrel haladunk, hanem napi 30-40-50 ezerrel. Utána viszont az lesz a probléma, hogy elfogynak a regisztráltak. 

Június elsejétől megtarthatók a nyári táborok is.

Gulyás azt is elmondta, hogy a védettségi igazolvány mellé elkészült egy applikáció is, várhatóan hamarosan élesedik is. Az EESZT-ben regisztrálni kell majd hozzá. Mind a plasztikkártya, mind az alkalmazás jó a védettség igazolására.


Oszd meg!