Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Legyenek olyan egészségesek, mint én!

Mi a titka a bükki füvesembernek? A márciusi Forbes mellékletében Szabó Gyuri bácsi története!

Szabó Gyuri bácsi a Bükkben, Bükkszentkereszten él, itt gyűjti és gondozza a gyógynövényeket, amiből a Györgytea termékei készülnek. Siposs Zoltán lakóhelyén kereste fel a 88 évesen is remek formában lévő füvesembert, aki amellett, hogy egy negyvenezres rajongótáború Facebook-oldalt működtet, esténként telefonügyeletet tart, hétvégente pedig járja az országot, hogy személyesen is találkozzon a gyógynövények szerelmeseivel.

dscf9993

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember (fotó: Orbital Strangers)

„Hogy milyen teákat iszom? Az életkoromnak megfelelőket. Mindennap egy csésze kisvirágú füzikét a prosztatám egészségéért. Nincs is vele bajom hálistennek. Egyik nap nyírfalevélteát a vesém működéséért, másik nap diólevél teát a vérsűrűségemre.Mindennap iszom galagonyateát a szívemért, és ebéd után egy katángteát a májamra. Tyúkhúrteát a koleszterinem szinten tartásáért, a nyirokkeringésemre meg közönséges galaj teát. Szoktam rendszeresen csipke teát is, ilyenkor meg télen ezt a maguknak is főzött téli teát.“

És a szellemi frissesség megőrzéséért mit tehet az ember, kérdezem. „Azért, hogy jó legyen a memória? Nagyon fontos, hogy az ereket tisztán tartsuk: elsősorban a nyaki ütőereket. Reggel-délben-este egy-egy teáskanálnyi almaecetet kell inni évekig. Higgye el, vágni fog az agya még nyolcvanéves korában is!

cover_1_newA márciusi Forbes címlapja. Ebben van a Gazda melléklet!

Van üzlet a gyógyteában? Ki vezeti a céget? Hány cég van egyáltalán, és mekkora a forgalmuk? Kiderül minden a Forbes márciusi mellékeltéből, a Gazdából!


Oszd meg!