Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Legjobban fizetett humoristák: 59 millió dollárt poénkodott össze magának Kevin Hart

Hiába a botrány, megint Kevin Hart lett a legjobban kereső standup humorista az amerikai Forbes listáján. A Netflix-szel még mindig megéri jóban lenni, de a legtöbb pénz a turnékban van.

Ugrott az Oscar-díj vezetése? Sebaj! Habár Kevin Hart korábbi homofób tweetjei miatt visszalépett a tavalyi Oscar-gála vezetésétől, a humoristának nem jött rosszul a felhajtás és botrány. A komikussal olyan márkák kötöttek szerződést, mint a Mountain Dew szénsavas üdítőital márka, vagy a Chase nevű bank. Hartnak a legnagyobb bevételt a 2018-as humorturnéja, az Irresponsible Tour hozta, amivel összesen 59 millió dollárt tett zsebre. Ez elég volt ahhoz is, hogy már másodszorra a leggazdagabb standup komédiásként szerepeljen a Forbes listáján.

A legtöbbet kaszáló top 10 komikus összesen 272 millió dollárt keresett, ami 20 millióval kevesebb, mint a 2018-as összesített bevétel. Ebben szerepet kap az is, hogy az olyan nagyágyúk, mint Chris Rock vagy Dave Chappelle is kevesebbet tettek zsebre idén.

Noha a pénzhez és a sikerhez még mindig a Netflix az egyik kulcs, a legnagyobb bevételt a turnézás jelenti.

A lista második helyezettje, Jerry Seineld szintén fekete öves előadóművész. A Forbes leggazdagabb komikus listáján rendszeresen első helyen tanyázó sztárja idén kevesebbet keresett a tavalyi 57,5 milió dollárjához képest, amihez hozzájárult, hogy most nem dolgozott együtt a Netflix-szel. Azért nem kell félteni: Seinfeld rendszeres fellépője a manhattani The Beacon színháznak és szép összegeket kap a Hulutól is a Seinfeld című sorozat jogdíjáért.

57 millió dollár, poénból. Ők a legtöbbet kereső humoristák idén

A lista harmadik helyezettje Jim Gaffigan, aki 30 millió dollárt kaszált az elmúlt évben. Bevétele jelentős része szintén saját turnéiból származik, de a streaming piacot is ügyesen meglovagolja: szép summa jött be neki a Noble Ape és a legújabb, Quality Time című műsorából, ami az Amazon első saját forgalmazású standupja.

Újonc a listán a Daily Show házigazdája, Trevor Noah, aki 28 millió dollárral landolt a negyedik helyen. A televíziós műsorvezető bevétele jelentős részét standupokkal kereste meg. A showman a világ 70 pontján adta elő performanszát és múlt ősszel a Netflix már másodszor tűzte műsorára új produkcióját. Könyvét, a 2016-os Born is Crime-ot még mindig viszik, mint a cukrot.

A top 10 egyetlen női tagja Amy Schumer, aki 2017 után először bukkant fel ismét a válogatásban.

Annak ellenére, hogy terhességével kapcsolatos egészségügyi problémái miatt le kellett rövidíteni a turnéját, a Pollstar szerint így sem járt rosszul. Városonként átlagosan félmillió dollárt tett zsebre. Ehhez hozzájön még a Netflixnek készített Growing bevétele, így a végösszeg 21 millió dollárt tesz ki.

A Forbes a 2018 június 1-jétől 2019 június 1-jéig tartó időszakot vizsgálta, az adók és egyéb költségek kihagyásával. A számításnál a Pollstar Pro adatait, valamint az iparág jelentős szereplőivel készült interjúira hagyatkoztak.

A világ legjobban fizetett komikusai 2019-ben:

10. Aziz Ansari

13 millió dollár

9. Jeff Dunham

15 millió dollár

8. Terry Fator

17 millió dollár

7. Amy Schumer

21 millió dollár

6. Gabriel Iglesias

22 millió dollár

5. Sebastian Maniscalco

26 millió dollár

4. Trevor Noah

28 millió dollár

3. Jim Gaffigan

30 millió dollár

2. Jerry Seinfeld

41 millió dollár

1. Kevin Hart

59 millió dollár

Fotó: Kevin Hart // Facebook

Oszd meg!