Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megválik az egyik luxusingatlanjától Elon Musk, ennyibe kerül

Egy felülnézetből  űrhajóra hasonlító, kütyükkel felszerelt brentwoodi házat  kínál megvételre potom 4,5 millió dollárért a Tesla és a Space X vezére, Elon Musk – szúrta ki az amerikai Forbes.

Az ingatlant Musk és korábbi felesége, Talulah Riley még 2014-ben vásárolta 3,6 millió dollárért, most pedig majdnem egymillió dollárral drágábban hirdetik egy luxusingatlanok adásvételével foglalkozó vállalattal.

Fotók: Forbes.com / Hilton & Hyland

A házban négy hálószoba és három fürdő található. Az épület kertjét sövényfal védi a kíváncsi szemektől, belül rengeteg az üvegfelület, sok a természetes fény. A legnagyobb hálószobának saját kijárata van az udvarra, az udvarnak meg van egy saját medencéje. A ház már az okosotthonok kategóriájába sorolható, telefonról vezérelhető a világítás, a biztonsági rendszerek és a függönyök is.

Mondjuk azt nem tudjuk, hogy a hírhedten munkamániás Musk mennyi időt töltött itt, mert ezen kívül még van neki jópár lakása Kaliforniában (már ha egyáltalán hazamegy az irodából).

 

„A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”