Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Közösségi autózás: 4 éve 45 kocsi volt Budapesten, ma 1000

Hatalmasat ugrott a közösségi autózás Budapesten, derült ki a Greengo közleményéből.

A cég szerint a fővárosban most „több mint ezer” közösségi autót lehet igénybe venni három különböző szolgáltatónál. Amikor a Greengo elindult négy évvel ezelőtt, még csak 45 autóból állt a flottájuk.

Mindez annak ellenére van így, hogy a cég szerint az autómegosztás – angolul carsharing – fogalma sokaknak ismeretlen Magyarországon. Egy K&H-s felmérést idéznek, ami alapján a budapesti felhasználók számát 30 és 60 ezer közé teszik. Ez a szám messze elmarad a Bécsben becsült 100 ezertől, a cég úgy látja, van még hely fejlődni, növekedni.

Ezt támasztja alá az elektromos autók növekvő száma is. 2019-ben 6500 autó kapott zöld rendszámot Magyarországon, ezek 43,7 százaléka volt tisztán elektromos. 2018-hoz viszonyítva ez több mint 40 százalékos fejlődés, írja a cég, ám rámutat, hogy itthon még mindig népszerűek a hibridek.

Kép: Greengo


“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”