F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Középiskolásokkal tanítja internetezni a nyugdíjasokat a Telekom

A programmal mindenki jól jár: az idősek a mindennapi élethez szükséges digitális készségeket sajátíthatnak el, a diákok pedig hasznosan töltik a kötelező közösségi szolgálatot.

Új többgenerációs programot indít a Magyar Telekom: középiskolások fognak internetezni tanítani 60 év felettieket, az ő igényeikre szabva.

A program a Legyélteis! Most Generációs névre hallgat, a diákok a mindennapokat megkönnyítő digitális ismereteket adnak át és hasznos technológiai megoldásokat mutatnak az idősebbeknek.

A telekommunikációs vállalatnak kettős célja van a kezdeményezéssel:

egyrészt segíteni az idősebb generációt a digitális világban való eligazodásban, másrészt a középiskolások közösségi szolgálatára érdekes és hasznos feladatot kínálni.

Az együtt töltött idő által a diákok érzékenyebbé válnak mások problémáira és olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek komoly értékkel bírhatnak a munkaerőpiacon. A közös munkával fejlődik a problémamegoldó képességük, a kreativitásuk, de a kritikus gondolkodást is támogatja a tanítás, amelynek óráit az iskolai közösségi szolgálat keretében jóvá is írják a gyerekeknek.

A képzések márciusban indulnak, eleinte öt budapesti iskola vesz részt benne: a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakgimnáziuma, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium, Kosztolányi Dezső Gimnázium, valamint a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium. A programot ősztől további iskolák számára is elérhetővé tennék.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő