Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A fotó a Richter Gedeon Nyrt. Kémia Kutató és Irodaépületét ábrázolja.

Közel-Keletre és Afrikába viszi saját fejlesztésű gyógyszerét a Richter

Brit multival állnak össze, 14 országban fogják forgalmazni a skizofréniás betegeknek fejlesztett cariprazine-t.

A Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, hogy kizárólagos licenc megállapodást írt alá a cariprazine gyógyszernek a közel-keleti és észak-afrikai térség egyes országaiban történő forgalmazására a brit központú Hikma Pharmaceuticals globális gyógyszervállalattal – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közleményből.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a Hikma pedig törzskönyvezi és értékesíti a készítményt a régió következő országaiban: Bahrein, Egyiptom, Jordánia, Irak, Szaúd-Arábia, Kuvait, Libanon, Líbia, Marokkó, Omán, Katar, Szudán, Szíria és az Egyesült Arab Emírségek.

A Richter saját fejlesztésű termékéről, a cariprazine-ról a Forbes 2015. decemberi számában írtunk hosszabb sztorit: ez egy úgynevezett atípusos antipszichotikum, melyet I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal diagnosztizált, illetve skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére alkalmaznak.

A készítmény már három éve elérhető az Egyesült Államokban, valamint az Európai Unió 15 tagállamában vezették piacra. A kelet-közép-európai régióban a Richter maga foglalkozik az értékesítéssel, máshol helyileg jól beágyazott és erős marketinggel rendelkező partnereknek licenszbe a kereskedelmi jogokat: Nyugat-Európában a Recordatival, az USA-ban az Allergannal állt össze.

A most aláírt szerződéssel a Richter egyszeri előzetes fizetésben részesül a Hikma részéről, a termék bevezetését követően pedig bizonyos célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is.

„Ezt a most létrejött együttműködést újabb lépésnek tekintjük azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek kezelésében a cariprazine globális elérhetőségét célozza meg”

– mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

A Richter legendás, nemrég leköszönő vezére szerepelt a 2019. februári Forbes címlapján: Bogsch Erik 25 éve a legnehezebb időszakban vette át a Richter vezetését, azóta világszínvonalú magyar multivá emelte.

Három erős mondat a februári címlapostól, Bogsch Eriktől

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.