rövid hír

Vasutas közbeszerzés landolt Mészároséknál

Forbes
2021. május 27. 1 perc olvasás

A MÁV Zrt. infrastruktúra kapacitásának növelésére kiírt közbeszerzést nyert az R-Kord Építőipari Kft. A Mészáros Lőrinchez köthető felcsúti cég 168,2 millió forintos ajánlattal lett a befutó.

A tavaly sikeres évet záró Opus Global a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte, hogy a közvetett tulajdonában álló R-Kord nyerte a vasutas közbeszerzést, azt azonban nem fejtik ki bővebben, milyen infrastruktúrafejlesztéseket végeznek a MÁV-nál.

A leggazdagabb magyarhoz, Mészáros Lőrinchez köthető R-Kordnak nem ez az első MÁV-os megbízása, ők végzik többek között a Nyugati pályaudvar külső és belső elemeinek felújítását is. 

Mészáros Lőrinc egyik szeme sír, a másik nevet. Nagyon nevet

Minden hétre jut nyertes közbeszerzés: nemrég jelentették be, hogy az Opus Globalhoz tartozó Mészáros és Mészáros Kft. két projekt keretében Tatabányán tervezhet és építhet ivóvízvezetéket, összesen több mint 23 milliárd forint értékben. A hamarosan újraházasodó milliárdos cége Szegeden pedig csapadék- és tisztított szennyvíz elvezető rendszert építhet több mint 8 milliárdért.

Mészáros cége vizes és csatornás közbeszerzéseket húzott be