Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kötelező maszkviselés, több pihenő – újraindul a Flixbus, a Budapest–Bécs járat startol el először

Június 11-től újraindul a Flixbus Magyarországon, de új higiéniai szabályokat vezetnek be.

A Flixbus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a bécsi repülőteret is érintik. Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők lesznek.

Az újraindulással párhuzamosan a Flixbus új higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez:

  • A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után.
  • A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges.
  • A jegyellenőrzés érintésmentes.
  • Az utasok felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával.
  • Kötelező maszkot viselni az utazás alatt.
  • A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól.
  • A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben.

Mindezekről az online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt az utasok, de

az új szabályokat a buszvezetők is ismertetik a felszálláskor.

Egyes országokban, ahol a cég belföldi összeköttetéseket is kínál, már korábban elindultak a buszok, a következő hetekben pedig egyre több nemzetközi járat is elérhetővé válik, Magyarország mellett például Németországban, Ausztriában, Portugáliában, Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Svédországban és Dániában is újraindul a cég. A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit. 

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.